Com defensar la immersió lingüística?

PUNT DE VISTA CATALÀ – XI

Com defensar la immersió lingüística?

Una observació sobre la (per ara necessària) defensa de la immersió lingüística.

Em sembla bé -i jo hi participaria si hi fos- que els presos negociïn amb els seus carcellers condicions de la seva existència com, per exemple, poder tenir cada dia un quart d’hora més de pati. Però el que és fonamental no és aconseguir o no aquest quart d’hora més de pati. El que és fonamental és que la força emprada en aconseguir aquest objectiu legítim i beneficiós, NO faci que els presos oblidin que estan tancats en una presó les 24 hores del dia, i que el que és decisiu és TORNAR A SER LLIURES L’ABANS POSSIBLE.

I el problema GREU en primer haver aconseguit fa una trentena d’anys de l’ocupant Madrid/Castilla/Estado-Español la millora “immersió lingüística” i en tenir ara de nou que defensar-la, és que es va fer i que s’està fent OBLIDANT QUE TOTS ELS CATALANS ESTEM PRESOS DE 1714 ENÇÀ.

Suposo que quan aviat (jo tinc 73 anys i VULL, després de dotze generacions que han nascut preses, TORNAR A VIURE I MORIR LLIURE!) aconseguim RECUPERAR LA LLIBERTAT, automàticament quedarà enterrada la immersió lingüística, oi?

Doncs, si us plau, defensors amb veu pública de la immersió lingüística davant de l’anunci d’un nou atac de part de Madrid/Castilla/Estado-Español: feu-lo des del punt de vista català. I això implica que aquesta defensa NO serveixi per a continuar amagant que tots els catalans estem presos i que som víctimes d’un genocidi des d’abans de 1714, genocidi que, lògicament, inclou en lloc prioritari l’acció castellano-estadoespañola permanent per destruir la llengua catalana. Així, si no abans, ja Cristòfor Despuig -Tortosa, 1510-1574- ho denunciava a Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, 1557).

La veritat és que em preocupa veure en primera línia de la defensa d’un quart d’hora més de pati els mateixos dirigents independentistes-processistes que silencien que estem presos des de 1714 i que amb la seva conducta (que inclou dos cops la falsa proclamació d’un NOVA “República Catalana” quan nosaltres ja tenim una mil·lenària República del Principat de Catalunya) han contribuït molt recentment de manera decisiva a que tots els catalans continuem engarjolats a Catalunya per Madrid/Castilla/Estado-Español. De 1977 ençà els-dirigents-autonomistes-després-reciclats-en-independentistes enganyaven parlant d’“autogovern”, i després del 155 parlen de “tornar a l’autogovern” quan la prova més clara que en realitat no hem tingut cap autogovern aquest 40 anys -i, en realitat, des de fa 303 anys- és que no hem tornat a aparèixer en els mapamundis, d’on vam ser esborrats després de 1714, que continua marcant un abans i un després.

Barcelona, 18 de febrer de 2018     Lluís Botinas, impulsor de LA GOTA CATALANA

https://lagotacatalana.cat                               lagotacatalana@gmail.com