Encontrado/recibido

Si no sabem d’on venim, no podem decidir adequadament on volem anar

Si no sabem qui érem, no podem decidir conscientment què volem ser

COM ÉREM ELS CATALANS D’ABANS DE 1714?

INSPIRAR-NOS EN ELS NOSTRES AVANTPASSATS PER ACTUAR ARA

DRET CATALÀ

El Dret Català era de baix cap a dalt, del poble lliure cap a l’Autoritat, cap al Govern. No tenia res a veure amb “el Derecho Castellano”, que era de dalt cap a baix, del Rei cap al poble súbdit. Expressions com “El Rey es la ley” o “¿Qué es ley? Lo que manda el Rey” o “El que manda, manda”  o “Las leyes son para obedecerlas”, eren totalment impensables pels catalans d’abans de 1714.

LES CONSTITUCIONS CATALANES

LES CONSTITUCIONS CATALANES SÓN VIGENTS

EL GENOCIDI CATALÀ – SOM LLIURES ELS CATALANS?

OCUPACIÓ CASTELLANA I GENOCIDI CATALÀ, I DRETS HUMANS, DRETS DELS POBLES I DRETS DELS POBLES INDÍGENES

Quins Drets: Humans, dels Pobles i dels Pobles Indígenes (cal recordar que els catalans som els indígenes de Catalunya), ens són negats ara, i des de fa segles, per Madrid/Castilla/Estado-Español?

OCUPACIÓ CASTELLANA I GENOCIDI CATALÀ, I DRETS HISTÒRICS

Sembla que els que des de 1977 manen a Catalunya  per delegació de Madrid, a l’hora de negociar la triplement il·legal “Constitución Española de 1978”, i per raons a escatir, van donar l’esquena als nostres Drets Històrics. Som a temps d’esmenar-ho?

LA CORRUPCIÓ LA VAN PORTAR LES TROPES CASTELLANES EL 1714

LA INDEPENDÈNCIA NO ÉS UN OBJECTIU SINÓ UN MITJÀ

PER RECUPERAR LA LLIBERTAT, RECONSTRUIR LA NACIÓ I IMPEDIR EL GENOCIDI

QUI HA DECIDIT QUE VOLEM UNA REPÚBLICA CATALANA?

JO VULL RESTABLIR LA CONTINUÏTAT: PRINCIPAT DE CATALUNYA!!!

Miquel Manubens-170417–La República de casa teva-3pg

COM ACTUAR DAVANT DELS PROCESSOS JUDICIALS CONTRA CATALANS?

Obediència-Desobediència, o bé Continuïtat?

LA TUPINADA ÉS UNA REALITAT BASTANT (MOLT?) FREQÜENT. ALERTA!!!

Sovint hi ha hagut, i hi ha, comentaris, noticies breus -o que duren poc-, afirmacions contundents però poc demostrades, etc., sobre frau electoral -tupinada- a diferents països. Normalment són països considerats com “de poca tradició democràtica”.  I de fet desprès de les darreres “elecciones generales en el Estado Español”, va haver-hi considerables notícies/denúncies en aquest sentit.

Però va haver-hi inquietud, i alguns vídeos curts, que assenyalaven trampes en el referèndum sobre la independència d’Escòcia celebrat el 18 de setembre de 2014, el que aquí es posava I ES CONTINUA POSANT com exemple a seguir. Els amics del “Centre d’Estudis Joan Bardina” han traduït i fet circular un informe que considero molt sòlid -trobo que hi manca un punt important… però ja el mencionaré un altre dia (quan escric això és Reis 2017)- que penjo a continuació. I també després un arxiu sobre l’eliminació del principal rival de Na Hillary Clinton a la recent cursa per ser candidat demòcrata a la Casa Blanca. I hi aniré afegint més texts a mesura que m’arribin. Endavant, gràcies!

Cal seguir el tema TUPINADA amb molta atenció cara a possibles intents de tupinada aquí cas que es celebri el “referèndum o referèndum” (que considero innecessari ja que ¿quin sentit té que nosaltres posem a votació -i, a més, votant qui?- SI SOM UNA NACIÓ i SI VOLEM TORNAR A SER LLIURES?).

EL REFERÈNDUM D’ESCÒCIA VA  SER UNA TUPINADA

L’ELIMINACIÓ DEL SENADOR BERNIE SANDERS DAVANT DE HILLARY CLINTON, TAMBÉ  VA SER MOLT SOSPITOSA

REFERÈNDUM?

QUI HA SENTIT PARLAR DE “LA COMISSIÓ DE VENÈCIA”?

Fa (més de) quatre anys que s’està parlant de “fer un referèndum”, i encara més actualment. Si “la Comissió de Venècia” és l’organisme del Consell d’Europa (Estrasburg) considerat de referència per l’organització correcta d’un referèndum i així aconseguir obtenir el reconeixement internacional dels seus resultats, ¿oi que seria lògic que avui en dia gairebé tots els catalans coneguéssim l’existència d’aquesta entitat? I en canvi, la primera i fins fa poques setmanes única persona a qui jo li he sentit mencionar -a més, repetides vegades- la Comissió de Venècia és En David Raventós, l’independentista de la vaga de fam començada el passat 3 de maig, censurada des del 4, truncada el 19 i represaliada en un psiquiàtric fins el 18 de juliol. A continuació, un document oficial en castellà i en anglès de més de 20 pàgines i un resum en català d’una pàgina. A veure si llegint-los, aconseguim comprendre les raons de que aquesta Comissió sigui tan desconeguda…

MATERIAL PER PREPARAR CONFERÈNCIES-DEBATS-TROBADES

170320-Textos nació espanyola

Francesc Maspons i Anglasell-320212-Dictamen República-21pg

Francesc Maspons i Anglasell-1935-Pròleg fets 6 oct 1934-26pg

170418-Roser Parellada: notes sobre el meu pare Caius i el seu llibre contra la “Corona d’Aragó”-9pg

RECORDATORI-Fira del Dia de la Terra 2017