Sant Jordi, de 10 a 10: Exposició i venda + Signen 9 autors

   SANT JORDI 2024 AL LOCAL DE PLURAL-21 !

Parada i signatures de 10 a 10

 

BENVINGUT!

 

Passatge de Gaiolà, 24, local

entre c. Mallorca i c. València, al costat del c. Sicília. A 130 m. de la Sagrada Família

Metro: L2 i L5 Sagrada Família; L4 Verdaguer. Bus: 6, 19, 33, 34, H10, D50, V19, M24

Per les novetats convencionals, ves a les parades convencionals. 

PELS LLIBRES IMPORTANTS,

 VINE AL LOCAL DE PLURAL-21!

Per Sant Jordi tindrem

*el servei de llibreria “de sempre” amb llibres i documents tant de “Plural-21” (https://plural-21.org/wp-content/uploads/2024/03/Llibreria-Plural-21-18Abr.pdf) com de “LA GOTA CATALANA” (https://plural-21.org/wp-content/uploads/2023/04/Llibreria-Lagotacatalana-20Gen23.pdf)

*una taula de novetats

 *i també 9 autors presentaran i signaran els seus llibres.

Un detall: gairebé cap dels llibres que es signaran no són recents. Aquesta va ser la novetat de l’any passat: que el Sant Jordi ajudi a FER REVIURE LLIBRES IMPORTANTS ja publicats anteriorment.

La novetat enguany és que CANVIEM EL FORMAT. Considerem que més interessant que no pas els autors estiguin asseguts una o més hores, és que cada autor, dins del temps que vulgui-i-pugui ser al nostre local, tingui una hora (bé, en realitat 50 minuts, ja que ha de fer-se el relleu amb l’autor anterior i l’autor posterior) en exclusiva que li permeti fer una presentació del llibre, respondre preguntes, intercanviar amb els assistents (que pot incloure altres autors) i signar-los llibre(s).

El servei de llibres i documents serà a partir de les 10 del matí.

I els autors i llibres acordats són (ampliació més a sota):

– 10h.: Lluís Botinas, autor del Pròleg: “LA CRISI DEL MÓN MODERN”, de RENÉ GUÉNON

– 11h.: Daniel Ibáñez: “LA MORT DE CARLES I A LA MURTRA. De les abdicacions de Brussel·les a l’assassí Felip II”

– 12h.: David Raventós: “TRAÏCIÓ A LA INDEPENDÈNCIA. Una vaga de fam per recuperar la llibertat de Catalunya”

– 13h.: Manel Capdevila: “LA LLETRA CATALANOALEMANYA DE COLOM ANUNCIANT LA DESCOBERTA D’AMÈRICA”

– 16h.: Miquel Izquierdo: “SHAKESPEARE ÉS CERVANTES. Joan Miquel Sirvent, l’escriptor emmascarat”

– 17h.: Anna Boyé: “MATRIARCATS”

– 18h.: Jordi Salat: “VERNACLÍSTICA”

– 19h.: Rita Prat: “MANUAL BÀSIC DELS EFECTES TÒXICS DE LES VACUNES COVID”

– 20h.: Santi Royuela: “EL EXPEDIENTE ROYUELA. Tenemos un problema: aluminosis en la democracia española

– 21h.: Lluís Botinas: “CONÈIXER ELS CATALANS D’ABANS DE 1714. Una aproximació”

Es tracta d’activar una dinàmica de coneixença, d’intercanvi i de suma de capacitats i de recursos dels autors entre sí, amb els seus familiars, amics i seguidors, i amb els socis de Plural-21 i els simpatitzants de LA GOTA CATALANA.

És una manera de generar moviment, intercanvi, sinèrgia, … i FORÇA PER GUANYAR els enormes reptes que tenim davant!!!!

Aquesta serà la distribució d’hores i d’autors:

de 10 a 11h.

Presenta: LLUÍS BOTINAS, autor del Pròleg“LA CRISI DEL MÓN MODERN”,

de RENÉ GUÉNON

A qui pugui pensar que aquest llibre tracta de la molt greu situació actual, li comunico que està escrit el 1927. M’encantaria que René Guénon (1886-1951) pogués presentar aquest seu vuitè llibre (entre 17)! Però em toca fer-ho a mi en quan sóc la persona que ha recomanat encaridament la seva publicació, i que n’ha escrit el Pròleg.

Hi explico … i explicaré:

*perquè l’obra de René Guénon és única al món

*alguns aspectes de la vida de Guénon i del seu llenguatge

*la seva (literalment) transcendència

*que amb aquest llibre es comença a entendre la base profunda, cíclica i espiritual de la crisi que patim

*i que la seva lectura pot transformar (positivament!) la vida

 

d’11 a 12h.

Presentació per DANIEL IBAÑEZ

 LA MORT DE CARLES I A LA MURTRA

De les abdicacions de Brussel·les a l’assassí Felip V

ISBN: 978-84-946793-2-2                126 pàgines    PVP 13 euros

La mort de Carles I a la Murtra aplega la documentació i ar­gumentació que tomba el discurs històric de les universitats espanyoles sobre l’Emperador Carles I. Ibáñez torna a situar històrica i geogràficament el monestir de sant Jeroni de la Murtra (Badalona) com el lloc de retir i mort de Carles I. Mai més indicat com el conte, es pot dir que amb el vestit de la història oficial l’Emperador va despullat.

Una aportació sorprenent i magnífica a la historiografia eu­ropea i catalana amb conseqüències sobre la credibilitat dels cronistes del passat.

 

de 12 a 13h.

Presentació per DAVID RAVENTÓS

 TRAÏCIÓ A LA INDEPENDÈNCIA.

Una vaga de fam per recuperar la llibertat de Catalunya

David Raventós & Jordi Gispert   ISBN: 9788412011654    176 pàgines 12,50€

“Traïció a la independència” s’adreça als catalans emprenyats, desanimats, confusos o malalts per no haver assolit la independència promesa fa ja més d’un lustre. A aquells que són crítics o resten atònits amb els fets i les conductes dels actuals dirigents processistes. Se’ls proporciona aquí una explicació que és inicialment xocant però que poc a poc va prenent cos i coherència.

Per mitjà de proves documentals i fets rellevants s’arriba a una conclusió que explica, finalment, el que estem vivint. Els que tallen el bacallà al nostre país commemoren el 1714 però silencien que portem 305 anys ocupats. No parlen de recuperar la llibertat que aleshores ens va ser arrabassada per la força de les armes. I no han volgut declarar, com així han demanat i votat els ciutadans en tres ocasions, la independència.

Són els mateixos polítics que ja han deixat clar davant els tribunals espanyols que no volen trencar la legalitat de Madrid, i que només han simulat un compromís per forçar la negociació d’un referèndum-trampa que, com el d’Escòcia, estaborneixi tot anhel d’emancipació nacional. Han assolit, parcialment, l’objectiu, però també han deixat pistes de la seva actuació malèvola.

Us presentem en aquestes pàgines la història de David Raventós. Us expliquem com l’any 2016 comença una vaga indefinida de fam per la independència, però amb el consentiment dels membres del Govern i del Parlament, és segrestat en un psiquiàtric i sotmès a tortura química. Situem les principals falsedats d’un relat oficial creat per un sistema gens pietós, un engranatge pervers on totes les peces encaixen voluntàriament, bé sigui per maldat, per temença o per conveniència. Trencar la censura, desmuntar la mentida i assolir la llibertat és feina de tots.

 

de 13 a 14h.

Presentació per MANEL CAPDEVILA

LA LLETRA CATALANOALEMANYA DE COLOM 

ANUNCIANT LA DESCOBERTA D’AMÈRICA

A aquest llibre es presenten arguments inèdits demostrant que la primera edició de la carta de Colom va ser impresa en català, o almenys que l’edició en català va ser anterior a l’edició “in Folio” de Barcelona, fet recolzat pels estudiosos alemanys de l’edició alemanya. En efecte, aquesta edició alemanya, impresa per Kistler a Estrasburg, diu clarament que va ser traduïda del català i del llatí: gran quantitat de dades importants que no apareixen en cap de les altres setze edicions de la carta de Colom, dades detallades en la traducció del llibre de Haebler de 1890, amagat al públic no alemany-parlant i no traduït fins ara a cap altre idioma (per aquest motiu s’ha adjuntat la traducció d’aquest llibre al final de l’obra). El motiu obvi que el llibre de Haebler no s’hagi traduït fins ara, és perquè va contra els interessos A) dels americans: “La que van comprar a un alt preu, no seria la primera carta impresa de Colom”; B) dels castellans: “La primera carta impresa de Colom no seria en castellà”; C) i dels italians: “Massa connexions de Colom amb el català”.

Es comenten les principals tesis del Dr. Demetrio Ramos sobre la Carta de Colom (fal·lacioses o basades en un punt de vista parcial, ja que en el seu estudi va obviar parlar dels treballs realitzats a Alemanya al s. XIX sobre l’edició alemanya, i que demostren palmàriament la primacia de l’edició en català), per acabar demostrant que la més important, la seva tesi sobre el ms. de Simancas és impossible, ja que el nom de “guanabam” del ms. de Simancas no es pot convertir en el de “guanaham” de l’edició de Barcelona, però en canvi, la substitució és molt lògica al revés per ser molt fàcil confondre els caràcters tipogràfics gòtics de la “h” i de la “b”. …

És important la traducció del llibre de Haebler sobre la carta de Kistler en alemany, que s’adjunta al final de l’obra, i que explica que l’editor alemany d’Estrasburg diu amb tota claredat que va ser traduïda del català: “Getüetschet VSS der katilonischen Zungen VND VSS dem Latin zu Ulm”.

 

de 16 a 17h.

 Presentació per MIQUEL IZQUIERDO

SHAKESPEARE ÉS CERVANTES

 

Joan Miquel Sirvent, l’escriptor emmascaratS

Shakespeare és Cervantes i no fou cap dels dos. Els dos noms ama­guen Joan Miquel Sirvent, escriptor en llengua catalana natural de Xixona. Amb aquest llibre Miquel Izquierdo dóna a conèixer una de les recerques més sorprenents en l’àmbit de la censura castellana.

Amb el deliri inquisitorial reial i eclesiàstic, Sirvent es veu forçat a una triple ocultació: amagar el nom, haver d’escriure en clau i traduir o fer traduir la pròpia obra, originalment en llengua catalana, al castellà. Posteriorment, l’absolutisme dels Habsbourg obliga Sirvent a marxar a Anglaterra, on continuarà treballant en la creació literària sota el nom de William Shakespeare i en anglès. L’equip de treball que dirigeix Sirvent a Anglaterra serà alhora el grup fundador de la maçoneria anglesa.

L’aplicació dels codis de xifratge creats pels mateixos maçons ha permès de resoldre la incògnita de la identitat de Shakespeare, i retornar-la a l’escriptor català. També ens permet de posar a la llum qui representaven en realitat Macbeth, Don Quixote o Cide Hamete Benengeli; i descobrir quina relació hi ha entre Rinconete, Sancho Panza o Persiles.

El bard dels enginys reneix en el quatre-cents aniversari de la mort, restituït com el príncep de les lletres catalanes i un dels seus fills més preclars, amb el goig de compartir-ho amb els pobles lliures del món.

 

De 17 a 18h.

Presentació per ANNA BOYÉ

MATRIARCATS

 

ANNA BOYÉ. De Barcelona. Foto-periodista y antropóloga. Desde hace veinte años investiga y viaja a sociedades matriarcales que hay en el mundo. Sociedades donde las mujeres son el pilar que estructura la sociedad, mujeres que son reconocidas por su sabiduría, por la habilidad que muestran en la gestión de la economía, en el trabajo y en la organización de la sociedad y de la ley. Y donde matriarcado no es lo contrario de patriarcado sino una manera más justa de armonizar la vida.

El contacto con estas comunidades matriarcales le ha cambiado la vida, enseñándole el arte de la paciencia, del acuerdo, de la generosidad, del profundo respeto hacia el propio cuerpo y hacia la naturaleza, el compartir con el grupo, y la humildad, todas ellas cualidades no muy afines a la sociedad occidental moderna.

Ha visitado las comunidades bijagó, en Guinea Bissau, África; mosuo, en China; de Juchitán, México; minangkabau, en Sumatra, Indonesia; y quero y huilloc, en Cuzco, Perú.

+ info en: https://matriarcados.com/

Desea enseñar como viven, sienten y piensan las mujeres y los hombres de estas sociedades, como es su día a día, como son sus tradiciones ancestrales.

El libro “Matriarcats” sintetiza las 3 comunidades matriarcales: bijagó, mosuo y juchiteca (fueron publicados en el dominical de La Vanguardia).

En formato E-book en Amazon se pueden adquirir los 3 Ebooks eminentemente gráficos sobre las comunidades bijagó, minangkabau, y quero y huilloc: http://matriarcados.com/ebooks-en-amazon/

 

 

De 18 a 19h.

Presentació per JORDI SALATLA VERNACLÍSTICA.

Una Concepció Cultural Humanística

i un Marc Referencial polític

 

La Vernaclística. concepció cultural, marc referencial, paradigma que podria dur a d’alliberament nacional de les nacions vernacles sotmeses al paradigma dels poders imperialistes, adulteristes i alienadors, i les seves lleis constitucionals.

El títol del llibre VERNACLÍSTICA és un adjectiu que fa referència al vernaclisme com a concepte i Marc Referencial identitari de les  llengües, cultures i nacions originals –genuïnes, autòctones, indígenes- així com un pensament universal basat en un ideal platònic i el cristianisme  hel·lenista del qual és partícip, entre d’altres, el nacionalisme català.

L’autor considera el vernaclisme l’ideal proclamat per la UNESCO l’any 1954 en el “Manifest sobre la utilització de les llengües vernacles en l’Ensenyança a les Escoles” i rebutja la definició  de vernacle  com a llengua dels esclaus de Roma que es va posar al diccionari espanyol per a desprestigiar la Via Vernaclista recomanada per la UNESCO. Lamenta que  molts lingüistes del món acadèmic català hagin caigut en el parany espanyolista i hagin substituir llengua vernacla per llengua minoritària.

S’hi exposa una bandera que vol agrupar sota la seva identitat vernaclística a totes les nacions i cultures vernacles. Sota aquesta bandera la causa nacional catalana es part d’una confederació de milions de persones que volen la llibertat del jou de poders imperialistes que les oprimeixen, espolien, neguen i no reconeixen en les seves constitucions. Contraposa el vernaclisme autoctonista a l’espanyolisme castellanista. Sota aquesta bandera els catalans som molts milions.

Pel que fa a la dialèctica política, ens parla de la dialèctica entre els hispans cristians arrians i els espanyols catòlics niceanians per sobre de la dialèctica entre monarquia i república,  dretes i esquerres. Al final del llibre hi ha unes imatges i unes frases significatives que relaciona amb el moviment vernaclista i la  essencial i significativa importància de les llengües pròpies de cada territori i el seu esperit o Genius Loci.

“Els utopians aprenen les ciències en la seva pròpia llengua o vernacla, fidel intèrpret del pensament”. Extret del llibre UTOPIA (pàg. 147) de Sant Tomàs More, Patró dels Governants i Polítics  Europeus

 

De 19 a 20h.

Presentació per RITA PRAT

 

Manual bàsic dels efectes tòxics

de les vacunes COVID

 

“Manual bàsic dels efectes tòxics de les vacunes COVID” recull, en forma de diccionari, moltíssima de la informació de les fitxes oficials i de les notificacions posteriors dels efectes adversos (lleus, greus i mortals) de les vacunes aprovades per la Sanitat Pública de les grans farmacèutiques Pfizer, AstraZeneca, Moderna i Janssen. S’hi troben classificats alfabèticament 210 efectes tòxics i 567 reaccions adverses. És a dir, 777 efectes adversos que ni ara, ni en el moment de la injecció, són comunicats a les persones que es deixen injectar. Tampoc es demana a pares i avis el consentiment informat a inocular-se aquestes substàncies experimentals, ni -el que és encara més greu- a deixar inocular als seus fills i néts, injeccions per les que cap metge no se’n fa responsable (com hauria de ser!).

El llibre ha estat editat en català per edicions Llibres d’l’Index, i en castellà per Ediciones la Tempestad.

La infermera ja jubilada i Doctora en Antropologia RITA PRAT ha realitzat aquesta completa compilació com un servei a la salut de la societat. També és autora de Covid-19: sálvese quien pueda (2023, Ediciones la Tempestad).

 

De 20 a 21h.

Presentació per SANTI ROYUELA

EXPEDIENTE ROYUELA.

Tenemos un problema: aluminosis en la democracia española

El seu autor, KEPA TAMAMES (Vitoria – Gasteiz, 1962; escriptor de dos llibres: Tú también eres un animal, primera guia en castellà per a una defensa teòrica dels animals, i Estigma, col·lecció de 25 relats de tot ventall i condició, i de nombrosos articles), no pot venir. Però presentarà el llibre qui es pot dir que és l’autor i actor que ha aconseguit que aquest molt greu tema hagi començat a posar-se sobre la taula, Malgrat la terrible censura que pateix: En SANTI ROYUELA, llicenciat en Ciències Físiques.

En Kepa Tamames explica: «Descubrí el EXPEDIENTE ROYUELA por puro azar, husmeando en internet durante algunas noches de insomnio. Pensé en un principio que era un blog de tantos, donde un tipo desocupado, con tiempo para fantasear tramas mafiosas, exponía su particular chaladura cada día en su canal. Pasó un cierto tiempo entre mi «descubrimiento» y mi «conocimiento», pues necesité varios meses para centrarme y tomarme en serio lo que Santiago desplegaba a diario con desconcertante flema (dada la extrema gravedad de los hechos relatados). Porque el tipo afirma que un fiscal de alto copete heredó, alimentó y continúa dirigiendo entre bambalinas una trama criminal que carga a sus espaldas con unos mil quinientos asesinatos por causas de todo pelaje: eliminaciones políticas, herencias, venganzas personales, tráfico de drogas y armas, o mismamente decididas por la misma trama. Tampoco faltan los múltiples amaños de sentencias. Y afirman los Royuela tener en su poder unas treinta y seis mil notas manuscritas, muchas de ellas interceptadas en el último momento por el padre, justo antes de que fueran incineradas.»

El llibre té 869 páginas i va ser publicat el 2023. www.expedienteroyuelalibro.com

 

De 21 a 22h.

Presentació per LLUÍS BOTINAS

CONÈIXER ELS CATALANS D’ABANS DE 1714.

Una aproximació.

Aquest llibret és LA MILLOR APROXIMACIÓ QUE HI HA AL MÓN a com érem els catalans lliures que vam construir el Principat de Catalunya i tota la poderosa, extensíssima i complexa Nació Catalana. I és la millor per la senzilla raó que, malauradament, no conec cap altre llibre que s’aproximi a saber com eren els nostres avantpassats lliures (i consti que estaré encantat si se me’n fa arribar algun!).

Gràcies, en particular, En Francisco Elías de Tejada (1917-1978) i, més tard, En Francesc Maspons i Anglasell (1872-1966), vaig poder escriure Conèixer els catalans d’abans de 1714. Per aquest Sant Jordi, Llibres de l’Índex en publica la dècima edició (corregida), amb l’important Epíleg també meu Passar d’independentistes a independitzadors”.

 És un llibret que m’agradaria llegís tot català (la 5a edició es pot baixar gratuïtament de https://lagotacatalana.wordpress.com/wp-content/uploads/2019/10/conc3a8ixer-els-catalans-dabans-de-1714-5a-edicic3b3.pdf), i també tot no-català (2a edició de la versió en castellà: https://lagotacatalana.wordpress.com/wp-content/uploads/2018/11/conocer-los-catalanes-de-antes-de-1714-2edicic3b3n.pdf).

Concentra 6 quaderns fruit de les investigacions començades després de la gran Diada del 2012, també disponibles gratuïtament a “Documentació” al meu blog https://lagotacatalana.wordpress.com

Reprendre la continuïtat amb la trentena de generacions de catalans lliures (i fer-nos conscients que: 1.- des del 1714, 14 generacions de catalans hem nascut i mort presos; 2.- tots els catalans ara vius hem nascut presos; 3.- ARA volem tornar a ser lliures) ens dona una FORÇA DE LA RAÓ invencible.

 

Fins aquí els convidats, als qui agraïm la seva desinteressada col·laboració.

Diversos voluntaris de Plural-21 i de LA GOTA CATALANA, i jo mateix, serem tot el dia per atendre’t i assessorar-te el millor possible.

BENVINGUT/S !!!!!