Víctor Alexandre

En VÍCTOR ALEXANDRE té dos llibres amb una argumentació abundant, subtil, clara i amb nombrosos exemples explicant la necessitat de recuperar la llibertat que ens va ser arrabassada fa tres segles, si volem senzillament poder ser, decidir i fer. En els respectius enllaços trobes una presentació.

Considero que el de 2006, La paraula contra el mur, hauria d’haver-se convertit en un clàssic perquè conté un intercanvi real de 14 cartes entre dos amics: Fernando, un madrileny culta, obert, socialista, coneixedor d’idiomes que treballa a Luxemburg en un organisme de la Comunitat Europea i que estima a Catalunya i als catalans, i el propi Víctor. Res a veure doncs amb les barroeres picabaralles tan freqüents. Per això el contrast resulta molt més aclaridor i permet deduir la inutilitat d’intentar de nou un anomenat encaix ja que la pròpia construcció a partir de 1714 de Madrid/Estado-Español implica la no acceptació de la diferència i menys encara la possibilitat d’un tracte de tu a tu, entre iguals. Això s’expressa, per exemple, en que les respostes d’En Víctor tenen que ser bastant més llargues ja que té que donar molts més arguments, explicacions, exemples,…, que el seu interlocutor perquè aquest escriu amb la inèrcia i els pressupostos que impliquen estar en una situació dominant (i excloent) des de tres segles abans. I com que no conec cap altre llibre com aquest (si en coneixes algun, per favor, fes-m’ho saber), n’he encarregat una mini-edició de 50 exemplars

I el del 2014, La independència explicada al meu fill, ho fa en un llenguatge molt més planer tal com el títol dona a entendre. També està disponible.

http://www.victoralexandre.cat/

La paraula contra el mur

La independència explicada al meu fill

victor alexandre