Ucraïna: un criteri per la veritat

https://twitter.com/LluisBotinas/status/1518257469067341825

5:56 p. m. · 24 d’abr. de 2022

Ucraïna: un criteri

per apropar-se a la veritat

 

Els catalans hauríem de tenir un interès principalíssim: apropar-nos tot el possible a la veritat en tots els temes.

Cal recordar que Francesc Pujols, 1882-1962, afirmava:

“(…) DELS CATALANS SE’N DIRÀ ‘ELS COMPATRIOTES DE LA VERITAT’”.

Conseqüència primera i vital per nosaltres: la veritat és que fa tres segles que estem sotmesos a Madrid/Castilla/Estado-Español, i la nostra obligació principal i prioritària és recuperar la llibertat l’abans possible.

I la veritat és que el principal obstacle per assolir-la són els dirigents processistes, TOTS traïdors al Poble Català.

I conseqüència pel tema Rússia-Ucraïna: per apropar-nos a la veritat cal trobar criteris el més plausibles possible i buscar informació per contrastar-los. 

Un criteri que proposo: com que l’exercit rus és superior al ucraïnès, per l’exèrcit rus la població civil li és un destorb.

Per tant, pels comandaments russos quants més civils haguessin marxat i marxin l’abans possible de les ciutats i dels pobles, millor, ja que podran derrotar més fàcilment a les forces militars ucraïneses que hi restin.

En canvi, per l’exèrcit ucraïnès en general, és completament el contrari: els civils han estat i són un escut humà, compliquen l’avançament rus i, a més, permeten fer xantatge emocional internacional amb la mort de civils.

I els civils són un escut humà SOBRE TOT pels més de 102.000 mercenaris estrangers, sovint militants d’extrema dreta, individus fanàtics i brutals que el 2013-14 van liderar la “revolució d’EuroMaidan”, i que des d’aleshores són culpables de nombrosos crims (violacions, tortures, assassinats, massacres) especialment contra la població civil russòfila del Donbass, tots silenciats per Occident.

N’hi ha de més de moltes nacionalitats i, segons Reuters, el 2020 constituïen al voltant del 40% de les forces armades ucraïneses. I a ciutats com Khàrkiv, Mariupol i Odessa, la defensa la duen a terme aquestes sanguinàries tropes mercenàries.

Aquesta part de l’exèrcit ucraïnès: 1) està especialment finançada, armada i entrenada pels Estats Units (i, com a mínim, també per Gran Bretanya, Canadà i França); i 2) són el principal doble objectiu –“desmilitarització i desnazificació d’Ucraïna”- que ha explicitat el criminal Putin des del primer discurs (i que, en contrapartida, ha ignorat el criminal Zelenski mentre diu la falsedat que Putin vol posar un govern titella a Ucraïna).

Per tant, aquests mercenaris són els més interessats a utilitzar els civils com a protecció pròpia, i saben que poden fer-ho impunement, qualssevol siguin els mètodes que emprin, perquè tenen la protecció dels USA i aliats.

COROL·LARI 1:

qui ha obstaculitzat que funcionessin els corredors humanitaris (inclosos els de la Creu Roja) que es van aprovar des de la primera negociació, han d’haver estat els militars ucraïnesos (sobretot, els d’extrema dreta).

COROL·LARI 2:

qui ha metrallat combois de cotxes que fugien de ciutats i pobles, matant famílies senceres, han d’haver estat els militars ucraïnesos (sobretot, els d’extrema dreta).

COROL·LARI 3:

qui ha atacat centres no directament o indirecta militars de l’exèrcit ucraïnès, han d’haver estat (excepte eventuals errors) els militars ucraïnesos (sobretot, els d’extrema dreta). I els casos en que l’exèrcit rus realment ha atacat alguna “escola” o “hospital” o “teatre” (recordo que precisament a Mariupol!) és perquè aquests militars d’extrema dreta prèviament havien desallotjat a alumnes-i-mestres o bé a malalts-i-sanitaris o bé a les companyies teatrals, i ja realment no eren ni escoles ni hospitals ni teatres, sinó centres d’entrenament i habitatge de les seves milícies.

COROL·LARI 4:

qui va llançar dos míssils  (bé, només un es va dir al dia següent; curiós, oi?) contra una estació de tren plena de civils que volien marxar, han d’haver estat els militars ucraïnesos (sobretot, els d’extrema dreta). I encara més si es té present que “casualment” aquesta massacre coincidia amb la presencia a Kiiv de la criminal Ursula Von der Leyen i del criminal Josep  Borrell, que “casualment” de seguida van recomanar incrementar suport econòmic i militar a Ucraïna, i accelerar la seva entrada a la UE i a l’OTAN.

COROL·LARI 5:

qui dedica energia i temps a detenir, a vigilar i a torturar (durant quan temps?) per a finalment matar civils que apareixen amb roba senzilla de cada dia totalment desarmats (i, en alguns casos, a més, a obrir fosses comuns on llançar dotzenes de cossos) no crec que siguin uns soldats russos que tots els mitjans precisament ucraïnesos i democràtics en general “informen” que han perdut desenes de milers de companys,  que estan desmoralitzats, que no entenen què nassos estan fent, que només pensen en tornar a casa, que deserten i que no tenen capacitat ni tan sols per enterrar als companys  morts ni per curar als companys ferits, sinó que han d’haver estat (potser excepte algun cas excepcional) els militars ucraïnesos (sobretot, els d’extrema dreta).

Per cert, m’ha cridat l’atenció que cap dels qui malauradament han estat morts que he vist als mitjans, semblava ser dels civils que tant ens van mostrar que, voluntàriament, anaven a aprendre  a disparar i a combatre precisament per matar soldats russos.

COROL·LARI 6:

qui…

ACLARIMENT:

no nego en cap moment que, malauradament, hi hagi cadàvers, fosses comuns, etc., i que periodistes i observadors sobre el terreny els hagin vist, gravat, etc.

Però el que ni periodistes ni observadors han vist és QUI REALMENT els ha matat, llançat a les fosses, etc. I menys han vist QUI REALMENT ho ha ordenat.

Més criteris?

Barcelona (ciutat ocupada des del 1714), 24 d’abril del 2022

Lluís Botinas, investigador independent, impulsor de LA GOTA CATALANA lluisbotinas@lagotacatalana.cat i president de Plural-21 lluis.botinas@plural-21.org.