Candidatura Unitària pel 14-F !

Fer una

Candidatura Unitària Independentista

pel 14-F! – II

La primera part d’aquesta proposta la vaig penjar en aquest blog el proppassat 14 de setembre, en el text Unitat per fer la D.U.I. molt aviat?

Hi informava que Directe-68 havia tret l’11 de setembre d’enguany un MANIFEST PER LA UNITAT INDEPENDENTISTA PER A FER LA D.U.I. convidant a 28 partits independentistes (((aquest Manifest també es va remetre a 625 mitjans i periodistes))) a reunir-se abans de l’1-O per començar les negociacions. Lògicament, Directe-68 va escollir la data de l’1-O com reconeixement a la importantíssima mobilització i demostració de força del Poble Català de l’1-O del 2017.

El dos d’octubre, Directe-68 va treure un Comunicat insistint en la importància decisiva d’una Candidatura Unitària pel 14-F a fi de treure molts més de 68 escons i fer la D.U.I. a la primera Sessió Plenària del Parlament de Catalunya després del 14-F. Per construir-la, convidava als catalans a pressionar a tots els partits que es declaren independentistes a formar una única candidatura, i allargava el termini per fer-ho “fins al darrer dia que sigui possible presentar una llista unitària, de cara a les pròximes eleccions”.

El 2 de novembre, 7 secretaris nacionals de l’ANC van dimitir de la direcció de l’ANC, van constituir el grup “Donec Perficiam” (“Fins a aconseguir-ho'”) i van prendre la iniciativa de constituir una nova plataforma independentista cara al 14-F.

Amb aquest objectiu, van convocar a nombrosos partits independentistes (entre ells, a Directe-68) a celebrar una reunió per zoom el dijous 3 de desembre a les 6 p.m. El periodista “Responsable de Comunicació de Donec Perficiam”, Andreu Mas, va treure el dia 5 aquest Informe, que inclou la Convocatòria pel 3 i un Comunicat posterior de Donec Perficiam. La reunió (íntegrament gravada amb acord de tots els assistents) va durar dues hores i mitja, hi van participar:

 • Josep Costa, vicepresident del Parlament i membre del grup parlamentari de JxCat.
 • Daniel Planàs i Jordi Pou, de Demòcrates de Catalunya.
 • Roger Español, d’Assemblea de Represaliats i Activistes (ARA).
 • Josep Maria Boix, de Bloc Sobiranista Català.
 • David Raventós i Gerard Aymí, de Directe-68.
 • Miquel Aguilar i Santiago Espot, de Força Catalunya.
 • David Villegas, de Front Nacional de Catalunya (FNC).
 • Josep Gonzàlez i Eduard Masllorens, de Solidaritat Catalana per la Independència.

i va acordar tornar-se a trobar el dimecres 9.

La reunió ha sacsejat el món polític que es reclama de la independència, ha estat una notícia important recollida per gairebé tots els mitjans de comunicació, i ha provocat múltiples reaccions posteriors, entre les que realço:

—les explicacions falses d’ERC i de les CUP per a no assistir-hi. Una falsedat molt clara es que al·leguen que no van voler reunir-se amb organitzacions d‘extrema dreta o feixistes “per molt catalanes que siguin”, quan els organitzadors han explicat posteriorment que en cap moment no van comunicar abans quines eren les associacions que hi assistirien.

—‘Primàries’ va declinar participar-hi atès que volen presentar candidatura pròpia, excloent, per tant, qualsevol possibilitat d’acord de reagrupament amb tercers.

—ERC ha aprofitat la presència a la reunió

***de Demòcrates per acabar de trencar el pacte amb Demòcrates, pacte que Demòcrates afirma que de facto feia mesos que ja estava trencat,

***de Josep Costa per demanar la seva dimissió i atacar a JxCat

—….

En vista de les repercussions que començava a tenir la reunió, a les 12:14 p. m. del dia 5 vaig pujar aquest fil de tres piulades, on ja plantejava la necessitat de fer pública la gravació íntegra de la reunió:

https://twitter.com/LluisBotinas/status/1335180822534627328

“Sobre la llarga (més de dues hores i mitja?) reunió telemàtica del dijous 3 de desembre de 8 partits independentistes per una candidatura unitària el 14-F https://www.elmon.cat/politica/vuit-partits-independentistes-reuneixen-explorar-presentar-se-plegats-14-f_2144434102.html: després penjaré un fil més llarg, però veient la polseguera q s’està aixecant, vull avançar q hi ha una manera molt senzilla de saber què va ocórrer, què i com es va tractar aquesta decisiva qüestió, i QUI VA DIR QUÈ, sobre tot en relació a un tema tan delicat com la importància del què va passar l’octubre del 2017: FER PÚBLICA LA GRAVACIÓ ÍNTEGRA DE LA REUNIÓ!!!, gravació en la q tots els assistents havien d’estar prèviament d’acord en enregistrar”.

El fil més llarg aquí anunciat és aquest: https://twitter.com/LluisBotinas/status/1335250572388274176, que pujaré a continuació en un post de LGC, per tal de no estendre més aquest text.

Aquí el COMUNICAT-DE-DIRECTE-68-SOBRE-LA-CIMERA-PER-LA-UNITAT-INDEPENDENTISTA, tret el dia 6:

COMUNICAT DE DIRECTE 68 SOBRE

LA CIMERA PER LA UNITAT INDEPENDENTISTA

I REACCIONS POSTERIORS

Directe-68 volem expressar que:

 1. Agraïm la iniciativa del grup d’exsecretaris de l’ANC per provar d’unificar l’independentisme.
 2. Hi participem de bona fe sense línies vermelles en compliment del nostre manifest de l’11S unitatperladui.directe68.cat, que vol unir TOT l’independentisme en una sola llista per a fer la DUI a la primera sessió plenària del nou Parlament, que renuncia a anar a les llistes i que es compromet notarialment de fer la DUI, per tal que no es pugui enganyar mai més el nostre poble.
 3. Lamentem que ERC, CUP, Primàries i PDeCAT no hi hagin assistit i hagin renegat de la unitat independentista, que és la sola manera de fer la independència.
 4. Denunciem que ERC i CUP menteixen quan, amb finalitats electorals, afirmen que no han assistit a la reunió per motius ideològics, perquè els organitzadors han refusat de comunicar anticipadament qui hi assistiria.
 5. Estem en desacord amb el fet que Junts per Catalunya es desvinculi de la presència d’en Josep Costa a la reunió.
 6. Instem els partits que no van ser a la primera reunió, que s’hi incorporin a la segona.
 7. Estem en desacord que Donec Perficiam no publiqui l’enregistrament de la reunió atès que el poble de Catalunya té dret a conèixer-ne de primera mà el contingut, que els mateixos organitzadors han qualificat d’històrica. Malgrat aquest desacord, continuarem participant lleialment en les reunions, perquè negociar implica cedir per un bé major.
 8. Nogensmenys, no essent ara secret ni l’existència de la reunió, ni la finalitat, ni els participants, ens reservem el dret a fer públic un àudio amb les nostres intervencions per a evitar que es continuï oferint versions esbiaixades del contingut de la reunió i, en particular, de les aportacions de Directe 68, com ara la valoració de l’1r-O i la importància de la UNITAT per a guanyar aclaparadorament amb molt més de 68 escons, entre d’altres. 9. Constatem el maltractament dels mitjans de comunicació cap a Directe 68. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Nació Digital i El País ens qualifiquen de conspiracionistes, i El Món i Ara exclouen la nostra petició que es publiqui l’enregistrament, com figura a la nota de premsa de Donec Perficiam a data 5 de desembre de 2020
 9. Esperonem els milions d’independentistes que no viuen de la política partidista que pressionin els partits absents per tal que s’incorporin a les converses, i que encoratgin els presents perquè es mantinguin a la taula fins a assolir un acord que obri les portes a la independència immediata.

Visca Catalunya de nou Lliure !

David Raventós i Gaset

President de DIRECTE 68

 

El diumenge 6, el nou setmanari digital “Catdavant” https://catdavant.cat/ (que vaig presentar el 30 de novembre en aquest blog: Neix el setmanari “Catdavant”) va publicar l’article https://catdavant.cat/cimera-per-la-unitat-independentista/, que permet situar-se i on, a més del de Directe-68, es troben els comunicats posteriors d’ARA i del FNC.

El dilluns 7, de 21 a 22h., en el transcurs del programa “Preguntes i respostes” ja número 122 que En David Raventós fa en directe, https://youtu.be/QqiybhY_q48, Directe-68 va fer públiques en aquest vídeo (bé, en realitat àudio) https://youtu.be/uzUEc_2e63g (13:50) les tres intervencions realitzades pels representants de Directe-68 durant la cimera. El programa va estar dedicat a explicar la importància d’aquesta importantíssima iniciativa unitarista que, cas de quallar, portaria a la independència de Catalunya dies després del 14-F.

Per la seva decisiva importància, li dedico també aquest post.

Animo a donar suport a aquesta iniciativa de “Donec Perficiam” i a exigir: la publicació de la gravació total de la reunió, la implicació de totes les forces que es diuen “independentistes”, i de tots els catalans!

VISCA CATALUNYA DE NOU LLIURE !!!

Barcelona, 8 de desembre del 2010.

Per Lluís Botinas, investigador independent, impulsor de LA GOTA CATALANA i president de Plural-21.