Dt. 25: “379 anys de l’assassinat de Pau Claris”

Dimarts, 25 de febrer del 2020, a dos quarts de vuit del vespre

Passatge de Gaiolà, 24, local

entre c. Mallorca i c. València, al costat del c. Sicília. A 130 m. de la Sagrada Família

Metro: L2 i L5 Sagrada Família; L4 Verdaguer. Bus: 6, 19, 33, 34, H10, D50, V19, M24

Activitat gratuïta

Trobada

Commemorar els

379è aniversari de

LA MORT PER ASSASSINAT CASTELLÀ

DE PAU CLARIS

Va ser enverinat amb aigua tofana (líquid insípid, transparent i inodor, barreja d’arsènic i diverses herbes) per agents castellans. I l’assassinat queda confirmat pel fet que Rafael Nogués, el secretari de Pau Claris, va morir amb símptomes semblants i al mateix temps.

Pau Claris va morir un mes i un dia després de la gran victòria catalana sobre les tropes castellanes a la batalla de Montjuïc el 26 de gener de 1641. Aquest és el motiu pel que Franco va retardar alguns dies l’entrada del seu “Ejército de ocupación de Cataluña” a Barcelona: “limpiar la afrenta” patida 298 anys abans (ells sí tenen la seva memòria històrica!). Els dos fets formen part d’EL GENOCIDI CATALÀ que patim des de molt abans de 1714, i que és el tema cabdal tabú a casa nostra que proposo portar als Tribunals Internacionals (els molts bons juristes catalans … on sou ?!?!?!?!?!?).

Tot això ho silencien Generalitat-IEC-Catedràtics i professors d’Història-etc. Tot això i més. Per exemple, i relacionat amb el tema d’aquesta Trobada: oficialment es continua explicant que els Mossos d’Esquadra tenen un origen botifler (1719, Veciana, Vilafranca,…) silenciant que justament per evitar l’ocupació castellana, precisament Pau Claris, com a President escollit per insaculació de la generalitat de Catalunya, va organitzar –com tornarem a veure aviat en el documental d’IGNASI P. FERRÉ Mossos d’Esquadra.cat, qui assistirà a la Trobada– el cos d’elit millor preparat i armat que hi havia en aquells temps: els Mossos d’Esquadra.

Si alguna persona o entitat ho vol, podem organitzar-ho junts, aportar documentació, etc.

Per cert, un important aportació és el llibret L’assassinat de Pau Claris (El Llamp, 1991), escrit per CARLES M. ESPINALT (a qui homenatjarem el dilluns 2 de març amb motiu del 37è aniversari del seu traspàs).

CONVOCA: Lluís Botinas, impulsor de LA GOTA CATALANA per RECUPERAR LA LLIBERTAT DELS CATALANS (arrabassada des del 1714 fins ara), ALLIBERAR EL PRINCIPAT DE CATALUNYA (primer Estat Europeu Constitucional ocupat fa 305 anys), i RECONSTRUIR LA NACIÓ CATALANA (víctima del GENOCIDI CATALÀ que patim des de molt abans de 1714)