“Independència” o bé “Recuperar la llibertat” ?

VIDA – VERITAT – LLIBERTAT – IDENTITAT CATALANA –XIV

PUNT DE VISTA CATALÀ – LXII

“Independència, qüestió política”

o bé

“Recuperar la llibertat, qüestió vital” ?

He d’aprendre a aprofitar intercanvis de correus o de missatges o de comentaris que tinc en les “xarxes socials” en que em moc … encara que, això si, m’hi mogui com un elefant en una botiga de ceràmica. Aquest és un dels darrers. Considero que aborda -i confio clarifica- una qüestió vital, un dels principals enganys que els dirigents processistes han utilitzat des del primer moment i que segueixen utilitzant diàriament per trair la mobilització del Poble Català. Confio resulti útil!

Un amic que ve a algunes activitats de LA GOTA CATALANA em va fer arribar això:

Jo li vaig contestar:

“Si ja ets ‘ciutadà català lliure’, per què collons vols la independència? Que reenviïs això mostra fins a quin grau estem genocidats … i com alguns augmenten la confusió amb missatges manipuladors com aquest!!! (Un criteri a tenir present és NO reenviar el que no està signat. Quin traïdor és el responsable d’aquest espatlla-cervells-i-cors?)”

Ell va respondre:

“La inèrcia ens traeix. Disculpa, tinc clar que cal parlar d’alliberament. De fet és un missatge rebut i reenviat. Desafortunadament la gran majoria de catalans que volen la llibertat continuen parlant d’independència …”

Una tercera persona, també amiga, va aleshores aportar:

“Digueu-ne com vulgueu, però tots sabem allò que volem. Els debats cosmètics i semàntics també desgasten i l’enemic, sabent-ho els fomenta. Recordeu els debats entre estelades.”

I com que considero que és una aportació altament confusionista sobre un tema molt important, he dedicat temps a replicar-li:

“Hola! Noi, disculpa però porto varies dècades de la meva vida separant el gra de la palla per a que ara tu vinguis i tornis a posar la palla a sobre del gra. No és EN ABSOLUT cap “debat cosmètic i semàntic” distingir entre “independència, qüestió política” i “recuperar la llibertat, qüestió vital”. Justament per això és TOTALMENT INTENCIONAT que els “nostres” dirigents (em sembla que tu estàs d’acord en que TOTS són traïdors al Poble Català) parlessin SEMPRE d’“independència, qüestió política” i MAI de “recuperar la llibertat del Poble Català sotmès des del 1714, qüestió vital”. Això, abans del 27-O del 2017.

Després, ni això. Ara no parlen MAI d’independència sinó SEMPRE de “negociar per aconseguir un referèndum com Escòcia” (per cert, SEMPRE silenciant la tupinada a Escòcia el 2014). I UTILITZEN reclamar la “llibertat dels presos polítics, als que se’ls ha violat els seus drets fonamentals” -quan en realitat NO són “presos polítics” SINÓ que van anar VOLUNTÀRIAMENT a tancar-se a les presons de Madrid per fer-se protegir davant del Poble Català-, PER TAPAR: 1) la invasió/ocupació/espoli/genocidi del Principat de Catalunya de 1714 ençà i que la llibertat a assolir és la de tot el Poble Català; i 2) que els catalans NO TENIM CAP DRET (ni fonamental, ni humà, ni polític, ni social, ni de res) atès que fa tres segles que ENS IMPEDEIXEN EXISTIR COM A CATALANS. Només podem existir si renunciem a ser catalans i acceptem la seva imposició de fer-nos a la força “súbditos españoles todos libres e iguales”, i així sí tenim els “derechos fundamentales de los ciudadanos espanyoles”, és a dir, “derechos fundamentales” anti-catalans.

Per anar recuperant el Punt de Vista Català i així poder separar encara millor el gra de la palla (i eliminar els autèntics “debats cosmètics i semàntics”, que estic d’acord amb tu que n’hi ha … però NO AQUÍ), justament acabo de penjar al meu blog aquest breu text: https://lagotacatalana.wordpress.com/2020/01/08/a-favor-dels-ocupants/, que inicia la sèrie “Gotes de Punt de Vista Català”. Confio m’ajudis a aprofundir el punt de vista català: https://lagotacatalana.wordpress.com/2017/11/09/el-punt-de-vista-catala/ I A GUANYAR … AVIAT!

I encara hi vaig afegir al cap d’una bona estona:

I més “coses”, atès que considero que les teves 26 paraules donen per molt. Per exemple:

AFIRMES A) “(…)  tots sabem allò que volem.” Aquí, dues preguntes: 1) A qui englobes en aquest “tots”? Els dirigents traïdors i el Poble Català traït? Descartats, suposo, el dirigents traïdors, a qui: els processistes de base que encara confien en (un o altre d)els dirigents traïdors, i els independentistes desorientats que ja desconfien del procés, i -també o no- els independentistes que ja s’han implicat amb Directe-68 (i amb LA GOTA CATALANA), i -també o no- altres “casos” que coneguis?; 2) Què és “allò que volem”? Jo no vull l’engany “unes NOVES Constitucions per una NOVA República Catalana NOU Estat d’Europa” que prometien els dirigents processistes i que després han impedit que es formi, però jo sí vull (i suposo que tu també, així com l’amic comú que tenim) l’alliberament i restauració del Principat de Catalunya amb les Constitucions Catalanes elaborades durant cinc segles pels nostres avantpassats i que ja tenim (i que simplement hem d’actualitzar), i passant a ser immediatament l’Estat Europeu català alliberat “Principat de Catalunya” que recupera tots els seus Drets Històrics?

AFIRMES B) “(…) l’enemic, sabent-ho els fomenta.” Aquí, dues preguntes més: 1) A qui consideres “l’enemic”, en singular? Sent en singular, suposo que apuntes només a Madrid, l’enemic exterior, amb les seves tropes militars i civils d’ocupació de Catalunya. Però suposo que també és enemic Barcelona, l’enemic interior, amb el que el singular es trenca. O bé consideres la unitat Madrid+Barcelona, enemic exterior i enemic interior que col·laboren molt estretament contra el Poble Català, tenint present que el segon està supeditat i controlat pel primer?; 2) “els fomenta”? A mi m’encantaria que tant l’enemic exterior com l’enemic interior, com tots dos junts, fomentessin un debat -que considero no seria ni “cosmètic” ni “semàntic”- per clarificar si el que és més adient pel Poble Català és bé la “independència, qüestió política”, o bé “recuperar la llibertat, qüestió vital”. M’ajudes a que “l’enemic el fomenti”?

I AFIRMES C) “Recordeu els debats entre estelades.” Això m’interessa molt. Per una banda, no el puc “recordar” perquè aleshores -quan va ser?- jo no era independentista/alliberador, però suposo que “els debats” que assenyales fan referència a diferents versions de l’estelada segons colors de l’estel, del triangle, de…, segons distribució dels seus diferents components, i segons partits i institucions independentistes. Considero que En David Raventós ha donat una molt bona resposta a aquests “debats entre estelades” de fa … ¿gairebé cent anys? adoptant ara senzillament la senyera per Directe-68. Per l’altra banda, el que m’interessa és que poses “els debats entre estelades” com exemple que “l’enemic fomenta” els autèntics “debats cosmètics i semàntics” per tal de “desgastar” la mobilització del Poble Català per recuperar la independència/llibertat. I ja que et sembla un exemple il·lustratiu de com actua “l’enemic”, t’animo a escriure un text del que puguem aprendre lliçons per la nostra actuació ara i aquí, text que haurà de precisar quin era el tipus d’enemic que va influir en aquells “debats entre estelades”.

Gràcies, amic, pel teu comentari, que m’ha ajudat a aclarir-me algunes “coses”…

Fins aviat!

Barcelona, 9 de gener del 2020

Lluís Botinas

Impulsor de LA GOTA CATALANA per RECUPERAR LA LLIBERTAT DELS CATALANS (arrabassada des del 1714 fins ara), ALLIBERAR EL PRINCIPAT DE CATALUNYA  (primer Estat Europeu Constitucional ocupat fa 305 anys), i RECONSTRUIR LA NACIÓ CATALANA (víctima del GENOCIDI CATALÀ que patim des de molt abans de 1714)