Per què no diem que estem presos i que volem recuperar la llibertat?

VIDA – VERITAT – LLIBERTAT – IDENTITAT CATALANA –XII

PUNT DE VISTA CATALÀ – LX

 

És molt senzill:

els catalans estem sotmesos des del 1714 i …

… ARA VOLEM TORNAR A SER LLIURES !

 

És lògic que PSOE, Podemos i demès partits

ocupants de Catalunya ho callin, oi?

 

Però …

… per què també ho callen

JuntsxCat, ERC, CUP, … ,

ANC, Òmnium, … ,

Universitats, intel·lectuals, …

que es diuen catalans ?

 

El judici contra el 7è (que no el 131è) President de la Generalitat és una més de les nombroses situacions que aquests darrers deu anys permetrien prendre forta consciència del que els catalans sentim però no sabem: que estem presos de Madrid des de fa tres segles, i que del 2009 ençà estem dempeus un altre cop (recordeu: “¡Hay que bombardear Barcelona cada 50 años para mantener Cataluña sometida!”) per recuperar la llibertat.

Els catalans ho sentim perquè cada dia -cada moment!- patim les conseqüències que Barcelona, l’11 de setembre de 1714 i després de 414 dies de setge, va haver de capitular (que no rendir-se) davant de les tropes franceses, sobre tot, i castellanes. Exactament una setmana després, el 18, capitulava la darrera plaça catalana: Cardona.

Com a conseqüència, després de més de set segles de ser-hi, l’Estat Europeu “Principat de Catalunya”, el primer Estat Europeu Constitucional i el més poderós durant segles, desapareix dels mapamundis. I els catalans sentim des d’aleshores que estem presos a casa nostra, vivint en unes condicions que un castellà (i, en general, qualsevol no-català) no resistiria ni 12 hores si de sobte visqués en les mateixes condicions que nosaltres vivim cada dia. Ho vaig escriure fa gairebé tres anys a “I si un castellà visqués de sobte 12 hores com els catalans?”, i demano ajut per ampliar-ho, escriure llibres, fer-ne obres de teatre i de cinema, etc.

Però els catalans no ho sabem perquè TOT el que diuen TOTS els nostres dirigents (polítics, jurídics, universitaris, mediàtics, culturals,…) que surten en qualsevol de TOTS els mitjans de comunicació catalans processistes (i no-processistes) falsifica la nostra situació real, amagant-nos aquesta qüestió decisiva: que des del 1714 els catalans senzillament no existim.

Efectivament, fa 305 anys que els catalans no existim en tant que catalans. I és també la trista actual realitat: els catalans només existim en tant que “ciudadanos españoles en territorio catalàn”, és a dir, en tant que catalans-sotmesos que ens neguem a nosaltres mateixos com a catalans. O sigui que els catalans només existim si renunciem a ser catalans lliures (catalans lliures que vam ser fins 1714, quan érem el poble més lliure d’Europa) i acceptem ser “ciudadanos españoles”. Més exactament, se’ns obliga a ser “ciudadanos españoles todos libres e iguales”. Però com que els catalans som diferents, per fer-nos “iguales” se’ns impedeix ser “libres”.

I això és un aspecte del GENOCIDI CATALÀ que patim des de fa cinc segles …. amb el silenci -i, per tant, amb la complicitat- de TOTS els nostres dirigents actuals en TOTS els àmbits de la societat “catalana”, que “no veuen” el genocidi català que executa Madrid/Castilla/Estado-Español.

Però és lògic: després de cinc segles de genocidi, i sobre tot estant durant els tres darrers segles envaïts militarment i civil, ocupats i espoliats, és coherent amb aquesta situació del Poble Català que TOT el que a Catalunya està en situació de poder, ho està gràcies a Madrid i, per tant, està més o menys explícitament al servei de Madrid.

Per això -entre molts altres possibles exemples- els nostres dirigents

*silencien

—que el Principat de Catalunya mirava sobre tot cap a l’Est i el Nord

—que des dels seus inicis el 174 destrunit l’Estat Catlà, l’”Estado-Español” és -i no pot deixar de ser- presó de nacions i genocida de pobles

—que fa tres segles que estem ocupats

—que patim genocidi des de fa cinc segles

—que volem que els invasors/ocupants/espoliadors/genocidis marxin de la nostra terra catalana

—…

*i, en canvi, ens empenyen

—a mirar cap a l’Oest (una variant de la Síndrome d’Estocolm?)

—a dialogar/negociar amb Madrid

—a renunciar a la nostra autèntica Història i als nostres Drets Històrics

—a votar, per pixar-se cada cop en els resultats de les votacions i a continuació proposar una nova votació

—a exercir “el Dret a l’autodeterminació” quan, malgrat que tenim dret al “Dret a l’autodeterminació”, el nostre camí des del Punt de Vista Català és el de reprendre la continuïtat amb la nostra Història afirmant-nos com a Principat de Catalunya ocupat des del 1714 i exigint que l’invasor/ocupant/espoliador/genocida marxi de la nostra terra

—a demanar ara votar en “un referèndum com Escòcia” silenciant que el 2014 a Escòcia els hi van robar la victòria amb una tupinada enorme (que no van veure els “observadors internacionals” com Elisenda Paluzie, Anna Arqué, Eduardo Reyes, … )

—…

Aquesta ha de ser la pedra angular per comprendre que els catalans només tornarem a ser lliures si seguim construint la nostra pròpia Via Catalana a la independència/llibertat. L’estem construint amb la nostra mobilització massiva que ja dura deu anys. Però ara cal reorientar-la. Cal entendre que, encara més que Madrid, el principal obstacle per reconquerir la nostra independència/llibertat són la Barcelona i la Catalunya oficials, que actuen al servei de Madrid.

I la innovació que aportarà la Via Catalana a la llibertat de tots els pobles actualment sotmesos, és que els líders naturals del Poble Català assumeixin/assumim la responsabilitat i la direcció, desplaçant als dirigents processistes que han impedit repetides vegades (11-S del 2012, 9-N del 2014, 27-S del 2015, 10-O i 27-O del 2017, cada dia des del 21-D del 2017 amb majoria de 70 escons “independentistes” al Parlament) assolir la independència.

L’audiovisual “LA MENTIDA, el documental de LA VERITAT” (en català … i també en castellà … i aviat en anglès) fa un bon resum, en hora i mitja, del mal camí seguit fins avui … i de com redreçar-lo!

I en els nombrosos articles d’aquest blog i en els 120 programes de Radio Hadrian hi trobeu centenars d’arguments i milers de dades que són llambordes de la Via Catalana … en construcció col·lectiva dels qui volem recuperar la independència/llibertat!

Barcelona, 20 de novembre del 2019, a les 17:14

Lluís Botinas

Impulsor de LA GOTA CATALANA per RECUPERAR LA LLIBERTAT DELS CATALANS (arrabassada des del 1714 fins ara), ALLIBERAR EL PRINCIPAT DE CATALUNYA  (primer Estat Europeu Constitucional ocupat fa 305 anys), i RECONSTRUIR LA NACIÓ CATALANA (víctima del GENOCIDI CATALÀ que patim des de molt abans de 1714)