Comentari de “Conèixer els catalans d’abans de 1714”

Comentari rebut sobre

Conèixer els catalans d’abans de 1714

Vaig conèixer En Lluís Botinas a Lleida el 13 de desembre, en la Presentació de Directe-68!, el partit d’En David Raventós.

Ja feia mesos que llegia els articles/escrits de LA GOTA CATALANA amb molt d’interès. Vaig poder adquirir de la seua pròpia mà el llibret Conèixer els catalans d’abans de 1714, una petita joia informativa històrica però directament lligada amb la nostra trista i ocupada realitat actual. Però dins d’aquesta tristesa, aquest llibret/joia obre una gran finestra a la potent anterior realitat catalana, ocultada fa tant de temps…

Aquest llibret/joia permet gaudir d’una informació que, en una situació de normalitat, ja hauríem d’haver rebut, però que no ha estat així. Això és una evidència més que el 1714 ens varen robar la història, entre altres coses.

Conèixer els catalans d’abans de 1714, a més de proporcionar elements de la història i de la realitat catalanes d’aleshores, mostra/reflecteix un sentiment d’estima i d’anhel envers la història i la realitat catalanes que jo sentia -i suposo que moltíssims catalans també- però que no és satisfà per manca de molts coneixements. Però suposo que és normal: sóc hereu i víctima del genocidi català, i el meu coneixement ha estat molt limitat dins de l’ensenyament espanyol imposat, que ocultava i que oculta totalment la realitat catalana. La informació que he tingut més propera a la nostra realitat, sempre l’he hagut de buscar i de conèixer pel meu compte.

El llibret/joia Conèixer els catalans d’abans de 1714, a més d’història i de dret català, ens ofereix una visió optimista i decidida. És el primer títol de la col·lecció I ara què? Ressituem-nos!, i ens planteja tornar a pensar en clau catalana, ens convida a recuperar la nostra realitat segrestada i a fer-ho des del coneixement i des de la nostra particular visió catalana lliure, sense imposicions dels ocupants i genocides. I ho fa en un moment important de la nostra història, que ens hauria de dur al camí inequívoc de l’alliberament nacional, segrestat ara per la classe política catalana autonòmica al servei d’Espanya. Tenim un Parlament i una Generalitat que segueixen sent “seus” i que cal recuperar.

Per tant, Conèixer els catalans d’abans de 1714 ens obre la porta a una immensa desconeguda informació històrica per comprendre millor la nostre segrestada realitat actual, i alhora ens anima a, aviat, un cop assolida la Nació-estat, tornar als nostres valors de veritat, de llibertat i d’identitat catalana (tan criticada i tan negada últimament).

Sols puc agrair l’esforç i el treball d’en Lluís Botinas i animar-lo a continuar…

VISCA CATALUNYA DE NOU LLIURE!

Martí