El pitjor fruit de Vox és l’anti-Vox

El pitjor fruit de Vox són

les mobilitzacions anti-Vox

Ja els anys 30 del segle passat, els anarquistes, comunistes, socialistes,…, més lúcids van entendre (generalment enfrontats als dirigents dels seus partits i de les respectives Internacionals) que la pitjor conseqüència del feixisme és l’antifeixisme. Per què? Doncs perquè tornar-se antifeixista implica deixar de ser el que s’era, i deixar d’actuar pel que s’actuava -per l’anarquia, pel comunisme, pel socialisme, per…- abans de ser arrossegat a la tramposa i esterilitzadora polaritat feixisme-antifeixisme. Els anarquistes, comunistes, socialistes,… transformats en antifeixistes, aleshores en realitat passen involuntàriament a reforçar el feixisme.

Paral·lelament, ara la pitjor conseqüència de l’aparició de VOX en els carrers de Barcelona/Catalunya és que hi ha gent -qui?- que organitza mobilitzacions anti-Vox a les que es veuen arrossegats molts activistes de base de bona voluntat… i, amb moltíssima raó, emprenyats amb el que està passant.

A casa nostra en els darrers temps, m’interessa assenyalar en particular dues “coses” que deixa de ser una persona quan es converteix en anti-Vox: que o bé deixa de ser independentista, o que bé deixa de ser processista. I convé que vagi quedant cada cop més clar que aquestes són dues orientacions contradictòries, ja que el procés és conscientment construït el 2010 contra el moviment del poble català cap a la independència iniciat un altre cop el 2009. És decisiu anar entenent i explicant això… i reaccionant: abandonar el procés qui encara hi és, per passar a actuar realment per la independència/llibertat de Catalunya.

M’ha fet recordar aquella important lliçó que vaig aprendre contra la corrent durant les meves successives militàncies al·legal, il·legal, clandestina i a l’exili dels anys 60 i 70 (lliçó consolidada en els activismes posteriors), la següent clarivident descripció (que he retocat perquè ell no puntua i altres urgències) d’En David Raventós al seu FaceBook https://www.facebook.com/david.raventos.9

David Raventos

2 h · 

Paradeta de Vox a Gran de Sant Andreu / 11 de Setembre.
Un veí em ve a buscar avisant que hi ha tensió, i hi trec el nas.

            A la parada, un grapat dels seus. Diversos periodistes i càmeres, incloent Edorta Moreno d’e-noticies. 5 furgonetes dels Mossos acordonant la parada. Un grapat d’urbans. Uns 200 “antifeixistes” cantant contra Vox i els Mossos. Alguns moments de tensió amb els Mossos.

            Es a dir, propaganda gratis a nivell estatal per televisió per una acció que no haguessin parlat amb més de 20 persones en tot el matí!!!

            De debò que ens hem de creure que només són idiotes els que organitzen aquestes performances, o tallen carreteres, o fan vagues a favor del que convé a Espanya?

Què molt probablement hagués passat sense la presència dels “combatents anti-Vox”? Hagués arribat “el grapat” de -suposem- membres de Vox, haguessin muntat la parada en mig de la curiositat dels veïns presents que es preguntarien: “I aquests foresters, ¿què foten per aquí?”, fins a veure el nom de Vox. La curiositat s’hagués aleshores traduït com a mínim en indiferència, i en molts casos en rebuig expressat en una ganyota de menyspreu, o en algun xiulet, o en alguna paraulota. I, davant dels ulls dels santandreuencs presents, no crec que ni 20 persones s’haguessin apropat a parlar o a recollir un full de Vox… perquè ni els eventuals pocs veïns simpatitzants de Vox s’haguessin atrevit a acostar-se a la parada en públic i amb públic.

Total: no hagués passat res que els sistemes de gravació que probablement portava l’escamot de Vox, ni que els “Diversos periodistes i càmeres, incloent Edorta Moreno d’e-noticies” convocats, haguessin pogut gravar i enorgullir-se de fer circular. No hagués passat absolutament res a retransmetre enlloc de Catalunya… ni arreu de l’“Estado-Español”.

Qui ha organitzar aquest show programat amb “Uns 200 ‘antifeixistes’ cantant contra Vox i els Mossos”, suposo que la majoria activistes benintencionats actuant com a involuntaris actors extres gratuïts?

Són FAQs, TV3 i demès mitjans processistes, grans i petits, els que han fet i estan fent propaganda massiva a Vox, i també alguns “ciudadanos españoles catalanes” que viuen o freqüenten Madrid (Buenafuente, Dani Mateo, Rufián,…) els qui, amb els seus actes i tuïts provocatius (però que mai diuen el que és cabdal: que els catalans estem ocupats, i que els no-catalans són, directament o indirecta, ocupants de Catalunya), generen desenes de milers de votants de Vox.

No serà amb parades en els carrers i places de Catalunya que Vox guanyarà simpatitzants… si els catalans (bé per família, bé per elecció voluntària) no caiem en el parany anti-Vox, i no ens apartem del nostre camí a la independència/llibertat ara i aquí.

Concentrem-nos en RECUPERAR AVIAT LA LLIBERTAT DE CATALUNYA, i, encara que costi, atrevim-nos a reconèixer que no és Madrid sinó Barcelona qui ha impedit la independència de Catalunya com a mínim el 9-N del 2014, el 27-S del 2015, i els 10-O  i 27-O del 2017.

I si voleu expressar el vostre lògic rebuig a una parada de Vox (o del PP o de Ciudadanos o de…), dediqueu cinc segons a dir-los amb la major tranquil·litat possible: “Vosaltres NO sou catalans. Vosaltres sou ocupants de Catalunya. Marxeu de la nostra mil·lenària terra. Bon vent i barca nova!”.

Després, alleugerits, us gireu i continueu el vostre camí per conquerir la llibertat… que hem tastat… i que ARA LA VOLEM TOTA!

Barcelona, 27 de gener del 2019

Lluís Botinas, impulsor de LA GOTA CATALANA per RECUPERAR LA LLIBERTAT DE CATALUNYA arrabassada el 1714, i RECONSTRUIR LA NACIÓ CATALANA, impedint així EL GENOCIDI CATALÀ que patim des d’abans de 1714, que marca un abans i un després