Dl. 26: “Lleonard – Caterina – Mona Lisa”

 

Dilluns, 26 de novembre del 2018, a dos quarts de vuit del vespre

Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a c. Mallorca)

Activitat gratuïta

Conferència

CATERINA, LA MULLER ESBORRADA

D’EN LLEONARD

Qui va ser la Mona Lisa?

Segons la biografia oficial de Leonardo da Vinci, el seu naixement a Vinci, prop de Florència, va ser fruit d’una relació amorosa il·legítima entre el seu pare Sir Piero da Vinci, un notari florentí, i la seva mare, Caterina, una humil pagesa analfabeta del poble d’ Anchiano a prop de Vinci. Però les referències escasses, de la pròpia ma d’en Lleonard, que tenim sobre la seva mare que es troben en el Còdex Atlàntic i en el Còdex Forster II i III no esmenten pas en cap moment que l’”humil pagesa” sigui realment la seva mare.

I si Caterina és una de les múltiples formes d’esborrar la veritable pertinença d’en Lleonard a una de les famílies amb més influència política, econòmica, militar, social, cultural  i religiosa de l’època, els della Rovere (Rovira)?

Pel que sabem de la vida sentimental d’en Lleonard, els seus biògrafs no es posen d’acord: alguns fan referència explícita a la seva homosexualitat, però d’altres conclouen que la seva vida va estar marcada pel celibat.

Però no esmenten la possibilitat, contradient aquestes dues versions, del seu matrimoni amb una membre de la casa reial per tal d’aconseguir la seva família més influència i poder.

I si aquest matrimoni va ser realment amb Caterina, la muller esborrada d’en Lleonard?

I si la Mona Lisa va ser un familiar molt proper?

Per FELIP RODRÍGUEZ (Tarragona, 1972). Investigador independent. Des de l’any 2011 es membre de l’Institut Nova Història, on ha excel·lit en la cerca exhaustiva i sistemàtica d’indicis documentals de la manipulació històrica en llibres dels segles XVI al XIX. Ha intervingut en el 3è, 4è, 6è i 9è Cicle sobre la Falsificació de la Història de Catalunya, en la 4a i 5ena Universitat Nova Història i de l’11è al 18è Simposi de la Descoberta Catalana d’Amèrica, a Arenys de Munt.