Dl. 6, Dt. 7, dl. 13 i dt. 14: “Xirinacs, el primer líder natural a recobrar?”

Dilluns 6, dimarts 7, dilluns 13, i dimarts 14 d’agost 2018,

a dos quarts de vuit del vespre(19:30 h.)

Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a c. Mallorca)

Activitats gratuïtes.

Trobades/compartir

Xirinacs, el primer líder natural a recobrar?

DEDICAT

(interessadament, és clar!)

a tothom qui va conèixer, acompanyar, recolzar, votar,… Xirinacs.

Fa uns dies vaig escriure l’article XXX elaborant la resposta a la cabdal pregunta Quin és el punt de Vista Català? (ajut per aprofundir-la!)

El títol és Cal recuperar els líders naturals, i esborrar els líders fabricats, com Colau.

I el llarg subtítol:

És hora de recuperar les persones silenciades i reprimides, i de fer-les públiques al servei de la comunitat catalana, exigint responsabilitats als censuradors i repressors!

            I això implica 1) destapar a tots els mentiders,  i 2) rescatar i honorar a tothom qui va ser represaliat per dir la veritat!

            Serà Ada Colau el primer líder-polític-fabricat en caure?

Resumint, és hora de recuperar els líders naturals del poble català per a que ocupin el lloc dels actuals dirigents ­-tant polítics com socials- processistes (dels demés dirigents ni en parlo perquè la immensa majoria de catalans ja senten/saben que són o bé directament ocupants o bé col·laboradors dels ocupants, i per això se’ls ha obert els mitjans de comunicació -quan estan tancats a qualsevol veritat, com hem patit i patim tots els que en tenim alguna a compartir!- que els han fet saltar a la popularitat i al poder en poquíssims anys), que han impedit diverses vegades que siguem independents des del 9-N de 2014. (Les trobes enumerades a Centrem-nos en recuperar la llibertat. Per cert, te’n recordes de pensaments i de desitjos del tipus “Què bé! 1714-2014: recuperarem la llibertat just 300 anys després que ens fos arrabassada. Això és justícia còsmica!”, o similars?).

I un líder natural ja mort malauradament però que pot ajudar moltíssim a afirmar-se, a orientar-se i a assumir responsabilitats a molts dels actuals líders naturals vius, és LLUÍS MARIA XIRINACS (Barcelona, 6 d’agost de 1932 — Coll de la Tuta, Ogassa, Ripollès, 11 d’agost de 2007). O sigui que, “casualment”, aquests dies es complirà, successivament, el 86è aniversari del seu naixement i l’11è aniversari de la seva mort.

Per a mi va ser molt important descobrir fa un any i escaig l’obra política de Xirinacs LA TRAÏCIÓ DELS LÍDERS, que considero fonamental per ressituar-nos ara. Un geni com Xirinacs va dedicar gran part de mitja dotzena d’anys de la seva intensíssima vida a escriure, conscient que és un document únic que només ell podia escriure, el seu TESTIMONI-DENÚNCIA en 3 volums que sumen unes 900 pàgines:

1 – La sembra laboriosa (gener 1971-juny 1976). Publicació: abril 1993

2 – Una pedregada seca (juliol 1976 –juny 1977). Publicació: abril 1994

3 – La collita perduda (juliol 1977 – 12 gener 1994). Publicació: abril 1997.

Mentre anava llegint La Traïció dels Líders (pots baixar-lo sencer de Xirinacs-“La_traïció dels_líders”-els 3 volums sencers-923pg, i la recopilació de les “Conclusions” de cada volum a Xirinacs-Conclusions dels 3 volums de “La traïció dels líders”-12p; també són molt reveladores les línies d’acomiadament que va escriure: Xirinacs-070806-Declaració de llibertat per decisió de morir-1p), li he dedicat quatre activitats de LA GOTA CATALANA:

170611 ‘La traïció dels líders’, d’En Xirinacs

180126 “La traïció dels líders”, de Lluís Maria Xirinacs

180304 Xirinacs sobre Jordi Sánchez

180626 “LA TRAÏCIÓ DELS LÍDERS”. No permetem que l’actual collita es perdi.

No conec afanys similars. Però molta més atenció i molta més energia cal dedicar-li per a que l’esforç enorme que va fer Xirinacs, fructifiqui en la confosa-però-prometedora actualitat i contribueixi decisivament a “preparar-nos per a que l’actual collita no es perdi”.

Per això m’adreço especialment a tothom qui vau conèixer, acompanyar, recolzar, votar,… Xirinacs. (Jo no el vaig conèixer personalment perquè estava en una altra freqüència aquells anys: en l’extrema esquerra trotsquista per a la que el dret  d’autodeterminació era un principi democràtic elemental, i amb successives al·legalitat, il·legalitat, clandestinitat, exili 1975-77,…).

Considero que tots els que vau conviure de prop amb Xirinacs teniu ara una triple sort:

la sort d’estar vius per poder explicar a tothom com i on el vau conèixer, la seva multifacètica activitat, com hi vau col·laborar o donar suport,…, les seves forces i virtuts… i també les seves febleses i límits,

la sort de poder assolir ara el que ell aleshores no va arribar a veure ni a viure: tornar a ser lliures com a poble català,

—i, sobre tot, la sort de poder en l’actualitat contribuir decisivament a que recuperar la llibertat de Catalunya vagi acompanyat de molts més canvis qualitatius en la vida de tot el poble català. Com? Fent el que Xirinacs demanava al darrer paràgraf de l’últim volum: “Amic lector, no vull acabar aquest llibre com manen les ordenances. Em limito a suspendre’l de mode intencionadament sobtat. Resta ben obert. En algunes coses et podria servir de manual de reflexió i d’acció. Es va perdre una prometedora collita. Preparem-nos per a la següent. Agafa tu aquesta crònica i continua-la amb la teva pròpia vida.”

I quin considero que és actualment el punt central, decisiu del seu “manual de reflexió i d’acció”?

Doncs justament el títol al seu llibre-testimoni indica clarament la qüestió cabdal: LA TRAÏCIÓ DELS LÍDERS, nítida denúncia que va tenir com a conseqüència que Xirinacs morís marginat precisament per aquests líders traïdors.

El llibre ho explica amb tots els ets i uts: TOTS els dirigents de TOT el ventall de partits polítics catalans, a esquenes del poble català, viatjaven a negociar amb el poder a Madrid a fi de disputar-se i distribuir-se les parcel·les de subpoder en una Generalitat de Catalunya que, des de que emergeix el 1977, VA SER I ÉS L’“ESTADO-ESPAÑOL EN TERRITORIO CATALÁN”. Cal tenir clar que el President de la Generalitat de Catalunya (com tots els Presidents de cadascuna de les altres 16 “Comunidades Autónomas”) és la màxima autoritat de l’“Estado-Español” en territori català. Per això vaig explicar que Torra No és el 131è, sinó el 7è President de la Generalitat de Catalunya.

Cal afegir 21 anys al que afirmava clarament Xirinacs el 1997:

(…) Alguns no es cansen d’invocar el «soroll de sabres» tractant, així, d’endossar als militars una culpa que és exclusivament d’ells. (…) Els líders polítics volien heretar l’autoritarisme franquista intacte. Se l’han repartit ignominiosament uns quants franquistes i uns quants antifranquistes; uns i altres fa més de vint anys que manen, i manen amb defallences només episòdiques. Per mantenir-se en el poder, els franquistes han acceptat els antifranquistes com a còmplices, i viceversa. (…) tot d’una, com he deixat detalladament escrit, els líders antifranquistes retiraren descaradament el peu de l’accelerador de la lluita popular. Per conservar llur poder ja no necessitaven el poble. El desmobilitzaren, l’arraconaren, el castraren amb arts més fines que les del franquisme. Tot a partir d’aleshores esdevingué secret; els líders antifranquistes acabaven de transformar-se en enemics del poble, i això no es podia dir. En realitat, esdevingueren els pitjors enemics del poble, per tal com havien estat els seus amics i ho continuaven aparentant. (…).

Qui podria deslliurar-nos de la generació de la dita transició? I qui la podrà substituir, si ells han practicat durant els darrers vint anys, igual que el general Franco, una política de terra calcinada per a tot allò que pogués significar la més mínima expressió de voluntat popular? (…)

Convé digerir -rumiar!!!!!- aquestes frases i les conseqüències que tenen per la situació del poble català de nou en lluita per tornar a ser lliures, amb els seus actuals dirigents processistes-reciclats-en-independentistes.

Ho farem aquests quatre dies: llegirem aquests i altres trossos seleccionats (PORTA ELS TEUS, SIUSPLAU!!!), els debatrem i en traurem lliçons. El pla és que d’aquestes quatre Trobades en surti un llibret que recopili les cites, la informació i les conclusions més importants.

BENVINGUT/DA!

Barcelona, 5 d’agost de 2018

Lluís Botinas       lagotacatalana@gmail.com       Impulsor de www.lagotacatalana.cat