Dt. 17: “Flamenc i rumba catalanes”

Dimarts, 17 de juliol 2018, a dos quarts de vuit del vespre

Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a c. Mallorca)

Activitat gratuïta

Passi de documental

CARTES DE L’ONCLE ÀNGEL

Flamenc tradicional català

i rumba històrica catalana

CARTES DE L’ONCLE ÀNGEL és un documental que reivindica un Flamenc Català propi desconegut per a la majoria de la població. En el Flamenc Català hi ha documents datats anteriors al s. XX, així que és molt anterior a la tan anomenada rumba catalana i contemporani de molts pals andalusos.

Paloma s’endinsa en la història del flamenc català i fa un recorregut històric i geogràfic fins a la actualitat. Paloma, d’arrels gitanes de segona generació, però totalment desconeixedora de la cultura i tradició gitana, es va trobant poc a poc amb una part d’ella mateixa que desconeixia fins el moment de començar el documental.

CARTES DE L’ONCLE ÀNGEL reivindica i dóna a conèixer un Flamenc propi i tradicional Català, deslligat, en una part del camí, del Flamenc Andalús. Destaca el flamenc propi del nostre país, ja no només a nivell cultural, sinó com un mitjà que ha unit i afavorit la bona convivència entre gitanos i paios.

Fem un recorregut històric pel nostre flamenc, tan desconegut per a la majoria de persones. Veure com ha evolucionat a través del temps. És un documental musical, utilitzant les lletres de les cançons com a fil conductor ja que la música és una forma de viure per als gitanos.

Així doncs, el documental és un recorregut social i musical pel fins ara ocult Flamenc Català.

Tràiler (2:52) amb subtítols en anglès i en castellà:

Per RAMON VALLÈS I MARTÍNEZ (productor executiu ) i VANESSA VALLÈS I CASADO (productora adjunta).

Producció: UDOL DE LLOP http://catalanfilms.cat/es/empresas/udol-de-llop