Dl. 9: ‘Conèixer els catalans d’abans de 1714’

Dilluns, 9 de juliol 2018, a dos quarts de vuit del vespre

Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a c. Mallorca)

Activitat gratuïta

Trobada/Compartir

CONÈIXER ELS CATALANS D’ABANS DE 1714

Estem molt-molt-molt-molt castellanitzats després de 303 anys de sotmetiment a Madrid/Estado-Español. Un poble ocupat NO és un poble, sinó que és un poble-ocupat. Els catalans-ocupats-des-de-1714 estem molt més a prop dels castellans de fa tres segles que des nostres avantpassats, mentre que, al contrari, els castellans d’ara estan molt a prop dels seus avantpassats de fa tres segles i totalment allunyats dels catalans d’abans de 1714.

Per a que la independència (que és inevitable malgrat els actuals dirigents independentistes) signifiqui impedir la continuació del GENOCIDI CATALÀ i començar la imprescindible RE-NACIONALITZACIÓ DE CATALUNYA, cal que els catalans d’ara enllacem amb el que els catalans vam ser durant vuit segles: el poble més lliure d’Europa.

I perquè érem el poble més lliure d’Europa, nosaltres vam ser els constructors: de la NACIÓ-estat i del Dret-amb-estat (això d’”Estado de Derecho” és un invent autoritari anti-català… i en contra de qualsevol poble); de la ciutadania i de les Constitucions, cinc segles abans de la Revolució Francesa (1789); de molts estris i de moltes tècniques; del primer llibre en molts temes molt diversos;…

Així, els conceptes catalans de llei, de dret, de justícia, d’autoritat, de governació, d’immunitat, d’herència, de professió, de pobresa, de presó, de possessió d’armes, d’organització del poble armat, d’honestedat, de responsabilitat comunitària , etc., no tenien res a veure amb els corresponents conceptes castellans. En canvi, ara tenim interioritzats només els conceptes castellans, que són amb els que actualment funcionem -mal funcionem!!!- perquè ens han estat inculcats a sang i fetge quan ho han necessitat, i en formes més suaus però més eficaces en altres fases, especialment sota les formes democràtiques post mort de Franco.

Per preparar la Trobada:

1) “Conèixer els catalans d’abans de 1714” – Una aproximació al Dret Català i a les Formes de Govern Catalanes que existien al Principat fins 1714. Els catalans d’aleshores sabien que eren homes i dones lliures, i no acceptarien viure sotmesos com ara vivim ni ser genocidats com estem sent des de 1714. LLUÍS BOTINAS-160427-16pg.

2) Si se’m fa arribar material, el penjaré aquí i en tindré còpies per la Trobada (citant sempre la font… a no ser que se m’indiqui el contrari).