Enfrontaments que amaguen la veritat

PUNT DE VISTA CATALÀ – XIII

Enfrontaments que amaguen la veritat

Cal entrenar-nos en comprendre que la immensa majoria de debats, de disputes, de confrontacions, de divergències, de baralles i picabaralles, d’escissions, de gestos o de declaracions aparentment radicals i arriscades, d’oposicions, etc. que ens ofereixen els actors polítics ‘catalans’ (el MH President Artur Mas dixit això d’actors) i no-catalans, i que transmeten abundosament els anomenats “mitjans de comunicació”, en realitat estableixen uns enfrontaments (tertúlies incloses) que només són cortines de fum llençades per amagar el que és realment important. Es tracta de formes molt més subtils que la prohibició frontal d’impedir que sapiguem la veritat o quines són les qüestions cabdals, i que aleshores puguem prendre decisions encertades per actuar adequadament cara a alliberar-nos de Madrid/Castilla/Estado-Español.

Sense entrar en gaires detalls per no allargar… i perquè ja són difosos per TV3, RAC1, Vilaweb, etc., i debatuts aferrissadament pels tertulians, vet aquí alguns exemples recents:

 

*Aplaudir o criticar el discurs mencionant “els presos polítics a Madrid” del MH President Roger Torrent a la sessió solemne a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB).

AMAGA: que tots els ‘catalans’ som presos a Catalunya. Més exactament: que de 1714 ençà tots els ‘catalans’ som no només presos polítics sinó presos nacionals, és a dir, som presos en territori català pel fet de ser catalans. I amaga encara més que això és tan sols un aspecte dels moltíssims que té el genocidi que patim en mans de Madrid/Castilla/Estado-Español des de molt abans de 1714.

A més, amaga que tan els que van marxar protestant com els que es van quedar aplaudint, com també tots els membres de l’ICAB no presents, han estudiat Dret Castellà, s’han graduat i doctoral segons els programes dissenyats a Madrid, i exerceixen segons el Dret Castellà, que és el que fa 303 anys s’ensenya a les universitats de Barcelona i de tota Catalunya. Tots s’han format en “Derecho Castellano convertido en Derecho Español”. Uns i altres ignoren totalment el Dret Català i el seu fonament: que el vam generar el poble català amb els nostres costums, i que el vam anar actualitzant constantment per la permanent evolució del nostre dia a dia de la vida col·lectiva durant més de set segles. El nostre Dret Català (del poble a l’autoritat) no té res a veure amb el Dret Castellà (“El Rey es la ley”) imposat a partir de 1714 com “Derecho Español”. Quan tots aquí actualment diuen com a Madrid que “Les lleis són per complir-les” ignoren que això és cert en Dret castellà (la llei està per sobre de la justícia), mentre que en Dret Català les lleis són per contribuir a fer justícia, i si no hi contribueixen, no s’han de complir (la justícia està per sobre de la lleis). A més, en Dret Català, totes les lleis que ens han estat aplicades des del primer 11 de setembre són il·legals a la nostra terra senzillament perquè cap de les lleis que hem patit i que patim ha sigut paccionada a les Corts Catalanes.

*Si és millor anar o no a declarar, i si declarar o exercir el dret a no declarar.

AMAGA: Que fins 1714 cap català no podia perdre la llibertat sinó per sentència ferma donada dins del mateix territori pels jutges i per les lleis del Principat. I cap causa podia sortir de Catalunya, ni podia executar-se sentència de tribunal foraster. I resulta especialment…………………………. (((cadascú pot posar l’expressió que consideri més adient))) que els mateixos dirigents polítics i socials ‘catalans’ que han simulat (o “simbolitzat”, segons la locució de moda) la independència de Catalunya respecte de l’Estado-Español, escoltin i obeeixin l’ordre dels capgrossos del “Poder Judicial” del país del que s’han independitzat, s’acomiadin dels seus fills i de la resta de família, omplin maletes i viatgin 600 Km. per anar-se a fer empresonar. I que, a sobre, declarin repetidament davant dels “jueces de la justicia española (que ja haurien de saber que “la justicia española” consisteix en “Al amigo, trato de amigo; al enemigo, trato de enemigo; y al indiferente, la legislación vigente”) que volent “separar o secesionar o independizar” el país ocupat, no pretenien fer, no feien i no han fet pas -Déu me’n guard!- res d’il·legal… ¡respecte de la legalitat imposada pel país ocupant des de fa més de tres segles! Ni el guionista més imaginatiu!!!

 

*Obediència o desobediència.

AMAGA: Que uns obeeixen i els altres desobeeixen unes lleis o unes convocatòries o unes… el que sigui donades pels nostres ocupants, que no tenen cap legitimitat a casa nostra.

 

*A favor o en contra de rebre o de no rebre al Rey-Felipe-VI-de-Madrid/Castilla/Estado-Español en la visita a Barcelona pel WMC.

*Cremar o trencar o guillotinar fotos del Rey-Felipe-VI.

AMAGA: Que el Rey-Felipe-VI és el cap d’estat d’una potència estrangera enemiga invasora que té ocupada la nostra terra i que ens té a tots els ‘catalans’ presos a casa nostra de 1714 ençà i que ens està genocidant des de molt abans, i que, amb tot el respecte degut a un enemic que té el monopoli de la raó de la força, li hem d’explicar i fer veure de mil formes diferents que volem que se’n vagi de la nostra terra amb totes les seves tropes militars i civils d’ocupació. Ningú pot veure ofensa o insolència en que vulguem tornar a ser lliures. Obliguem als que tenen la pràctica diària des de fa 303 anys de tenir-nos sotmesos, a que ho reconeguin i ho afirmin -i fins i tot ho exhibeixin ufans i superbs, si volen- obertament!!!

 

*Lamentar que en el seu discurs del 3-O, el Rey-Felipe-VI no fos neutral entre els diferents pobles de la España plurinacional.

*Dir el MH President de la Generalitat Carles Puigdemont que el Rey-Felipe-VI només serà benvingut a la República Catalana si demana disculpes pel seu discurs del 3-O, perquè no va complir el seu rol constitucional.

AMAGA: Que el simple fet d’haver-se posat un nom (falsament) dinàstic que reivindica la continuïtat amb Felipe-V-de-Castilla ja anunciava clarament la seva plena disposició a perllongar tot el possible un Estado-Español que és presó de nacions i genocida de pobles.

 

*Atacar o defensar la Immersió lingüística.

AMAGA: Que si no estiguéssim sotmesos des de 1714, la República del Principat de Catalunya alliberada seria la major defensa possible de la nostra llengua, l’única oficial (més l’aranès, és clar).

 

*Cremar banderes estadoespañolas.

AMAGA: Que malgrat diguin que “España es de matriz castellana”, els colors del “Reino de Castilla” només van estar 8 anys (1931-39) a la bandera de la II República Española (per cert, enemiga ferotge de la República Catalana, proclamada a Barcelona com Estat independent el 13 d’abril de 1931 abans que a Madrid -a remolc i per tal de tornar-nos a la cleda- proclamessin la II República Española). Quan en el procés a partir de 1714 de construcció de l’Estado-Español destruint l’Estat Català, Madrid/Castilla es planteja tenir una bandera pròpia, acabant espoliant-nos els nostres colors, trampa amb la que la bandera catalana que estava arreu en els mapamundis passa a ser “la bandera espanyola”.

 

*Unilateralitat o bilateralitat en proclamar i implementar la NOVA República Catalana i així obrir un procés d’elaboració d’una NOVA Constitució (que només podria ser de Derecho-Castellano-escrito-en-catalán) per esdevenir un NOU Estat europeu.

AMAGA: Que ja tenim les nostres Constitucions Catalanes (aquestes sí que de Dret Català) columna vertebral de la República del Principat de Catalunya (pal de paller de la Nació Catalana) que està ocupada per tropes militars i per tropes civils des de 1714. Proposar al poble català mobilitzar-se per aconseguir totes aquestes NOVETATS significa donar l’esquena als nostres més de mil anys d’existència, que és justament la font de la nostra força. Renunciar a la força de la raó és senzillament anti-català i fa el joc a Madrid/Castilla/Estado-Español ja que converteix el que és una actuació per alliberar-nos dels ocupants, en un acte de sedició i rebel·lia per “romper la unidad de España”. Que l’”Estado-Español” es trenqui degut a que nosaltres tornem a ser lliures només mostra i demostra, a ulls de tothom i arreu, que l’Estado-Español es va construir a sobre nostre.

 

*………

AMAGA:………

Envieu-me més exemples, siusplau!!!

Tot això, i molt més, forma part d’anar elaborant i enfortint EL PUNT DE VISTA CATALÀ, que és imprescindible per actuar avui adequadament (enlloc d’actuar des d’un punt de vista no-català i amb tota probabilitat des d’un punt de vista castellà o castellano-estadoespañol). L’exemple més actual és que des d’un punt de vista català, nosaltres NO hem de posar pas a votació si som una nació, ni tampoc SI VOLEM TORNAR A SER LLIURES.

Des el Punt de Vista Català, nosaltres hem d’atrevir-nos, primer, a reconèixer, i després a explicar (a tothom i arreu, sí) contundentment i documentada que de 1714 ençà la nostra terra està ocupada i nosaltres som presos, que som víctimes d’un genocidi castellano-estadoespañol des de molt abans de 1714, i que NO estem dividits, ans el contrari. I tot canviarà a partir d’aquest “simple” acte d’afirmació en la continuïtat dels nostres avantpassats. I tot es reordenarà per cercles (més o menys) concèntrics entorn al pal de paller que estem construint amb aquest QUÈ, amb aquest contingut. I inevitablement aniran sorgint els COM, QUI, ON, QUAN, QUANT, etc.

Considero molt-molt-molt decisiu comprendre pregonament que a mig i llarg termini (i podríem discutir si fins i tot a curt, si no s’entén “curt” com “immediat”) és molt més important, potent, atractiu, seductor, fort, eficaç, etc., un QUÈ des del Punt de Vista Català que tots els COM, QUI, ON, QUAN, QUANT, etc. que s’estan practicant actualment i que arrosseguen dos milions o més de persones catalanes (per família o per elecció) però que deriven d’un punt de vista NO-català.

Recomano un senzill doble exercici:

1.-canviar el vocabulari adoptant el Punt de Vista Català: “independència” per “tornar a ser lliures”, “marxem” per “que marxin”, “nou” per “mil·lenari”, “votar” per “fora l’ocupant i ja comencem immediatament a aplicar el que és nostre” -o, més, tècnicament, “devolució (la “devolution” en anglès) dels Drets Històrics”-, “unionistes” per “ocupants”, “constitucionalistes” per “genocides”, “convivència” per “sotmetiment”, “normalitat” per “opressió secular”, etc.

i 2.-posar a cada substantiu l’adjectiu bé “català” o bé “castellà”, corresponent: Dret? Sí, però Dret Català o Dret Castellà? Justícia? Sí, però Justícia Catalana o Justicia Castellana? Estat? Sí, bé, però l’Estat Català o l’Estat Castellà/Estado-Español? Constitució? Sí, però les Constitucions Catalanes o la Constitución Español de 1978? Etc.

NOTA IMPORTANT: aquesta adjectivació NO es pot aplicar a “Estado de Derecho” ja que he arribat a la conclusió que mentre “Estado de Derecho” quadra molt bé amb la visió vertical absolutista del Dret Castellà, en Dret Català no té sentit parlar de “Estat de Dret”. I de fet, fins ara no he trobat mai aquesta expressió. Considero és molt més adient que utilitzem una expressió que (a falta d’una millor, i mentre no en trobi una ja feta més adequada) m’he inventat com que nosaltres érem “un Dret que es dota d’un Estat” (i que té el seu paral·lel en afirmar que el Principat era una NACIÓ-estat (és a dir, una NACIÖ que es dota d’un estat) mentre que, contràriament, després, a partir del segle XVII i en particular els castellans a partir de 1714, volen construir el que no ha sigut i  que ja s’està mostrant que mai no serà: un ESTAT-nació (és a dir, un ESTAT malda per construir una nació a base de reprimir i d’assimilar pobles sotmesos).

Veureu que les argumentacions i les confrontacions es reordenen de forma absolutament diferent que mostra de manera diàfana que els castellanos-estadoespañoles no tenen cap altre argument que “el derecho de conquista” ni cap altre força que la força bruta. En canvi, nosaltres tenim una imparable força de la raó… que, per raons a aclarir, els nostres líders actuals NO utilitzen.

 

Així ho veig actualment, i així ho comparteixo amb tu. Gràcies per permetre’m-ho!

Barcelona, 27 de febrer de 2018

Lluís Botinas, impulsor de LA GOTA CATALANA

https://lagotacatalana.cat        lagotacatalana@gmail.com