Dt. 19: ‘Retornar al Dret Català, a les Constitucions Catalanes i a les Formes de Govern Catalanes’

c. Cartagena 230, 5è 1a (tocant a c. Mallorca).

Metro: L2 Encants, L5 Sagrada Família. Bus: H8, 19, 20, H14, 35, H10, 45, 47, 50, 51, 62, 92, 117, 192, B20, B24. Cotxe: zona blava o verda; garatge just davant de l’entrada del local.

Dimarts, 19 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre.

CONÈIXER I RETORNAR

EL DRET CATALÀ,

LES CONSTITUCIONS CATALANES

I LES FORMES DE GOVERN CATALANES

QUE VAN EXISTIR FINS 1714,

i que no tenien res a veure amb les castellanes

La conversa (celebrada el passat dia 2 al programa de ràdio “Un repàs a la Història” de la nova emissora per internet Ràdio Crítica) de Daniel Bellò, Andreu Marfull, Carme Calvell, Omaira Beltrán i Jordi Fité amb Lluís Botinas sobre “Les Constitucions Catalanes: Les primeres de la història?” (1:28:01) ha rebut  609 visites (acabo d’entrar-hi) a Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=DeMnYD6zqjM&t=3562s (i també es troba en podcast a: https://www.ivoox.com/en/les-constitucions-catalanes-les-primeres-historia-audios-mp3_rf_22422984_1.html).

Això mostra que hi ha un cert interès en saber COM EREN ELS CATALANS D’ABANS DE 1714 i anar-nos assabentant que, amb molta probabilitat, ELS CATALANS ÉREM EL POBLE MÉS LLIURE D’EUROPA. Per això és molt important INSPIRAR-NOS EN ELS NOSTRES AVANTPASSATS i continuar APRENENT D’ELLS.

Però des de 1714 (que marca un abans i un després) estem ocupats, i ARA VOLEM RECUPERAR LA NOSTRA LLIBERTAT. I per això, com impulsor de LA GOTA CATALANA, i volent precisar QUIN ÉS EL PUNT DE VISTA CATALÀ?  (com he anat fent a Ja tenim la REPÚBLICA DEL PRINCIPAT DE CATALUNYA, a “Som una nació”. Sí, però… quina?, a Els catalans estem presos. Alliberem-nos! i a A Brussel·les per canviar qualitativament la situació), convoco una TROBADA per, conjuntament, i sabent millor qui érem i d’on venim, afinar quin és el replantejament que cal fer per decidir conscientment com volem ser i on volem anar.

BENVINGUT/DA tota persona que vulgui fer aportacions!!!

Lluís Botinas    Correspondència: lagotacatalana@gmail.com