A Brussel·les per canviar qualitativament la situació

QUIN ÉS EL PUNT DE VISTA CATALÀ? – V

 

Octavetes, rètols, cartells, pancartes, lemes, cançons, etc.

A Brussel·les per canviar qualitativament la situació:

Explicitem el punt de vista català i avancem en alliberar la República del Principat de Catalunya

Considero que està molt bé fer una demostració més de força dels catalans i anar a Brussel·les per exigir la llibertat dels presos polítics (per cert, cal incloure-hi d’una vegada En Sandro Rosell, que porta més de sis mesos tancat per ser independentista i per ordre de la mateixa Jutgessa Lamela) i el retorn dels que van marxar, esquivant així la repressió estadoespañola.

Des del punt de vista català de la justícia, és important fer entendre a tothom que la concepció castellana del dret, “El Rey es la ley”, ha canviat de forma però no de contingut, i ha evolucionat en l’actual concepció estadoespañola: “Al amigo, trato de amigo; al enemigo, trato de enemigo; y al indiferente, la legislación vigente”, que queda simbolitzada per “el palco del Bernabeu”. El Derecho Castellano és absolutista, de dalt cap a baix. En canvi, el Dret Català va ser creat pel poble més lliure d’Europa, i és de baix cap a dalt, del poble a l’autoritat, i va ser capdavanter, generant -entre moltes més “coses”- les primeres Constitucions i el primer Tribunal Constitucional (el Tribunal de Contrafaccions el 1702). Per això cal conèixer i retornar al Dret Català, a les Constitucions Catalanes i a les formes de govern catalanes (que, en particular, impedien la corrupció social). Cal efectuar-ne la devolució (la DEVOLUTION) i restablir la República del Principat de Catalunya.

I, a més, a Brussel·les estaria encara millor que milers de catalans independentistes mostressin que per ells “independència” és sinònim de “llibertat”, i que “Visca Catalunya lliure!” significa acabar ara amb el sotmetiment que els catalans patim des de 1714.

Caldria deixar ben gravat a Europa i a tot el món, clar i català… i també en tots els idiomes, que 1714 va significar un abans i un després:

—fins el 10 de setembre de 1714, la República del Principat de Catalunya era un Estat Europeu, el primer constitucional, independent. I per això la Nació Catalana, virregnats inclosos, sortia en els mapes de la península i d’Europa (adjunto) i en els mapamundi.

—a partir de l’11 de setembre de 1714, CONTINUEM SENT un Estat Europeu, el primer constitucional, però ocupat. Per això vam desaparèixer dels mapes ja que estem aixafats, tancats i tapats per l’“Estado-Español”. Per això impedeixen qualsevol presència catalana al món (aquesta és l’única raó que, per exemple, no hi hagi cap Premi Nobel català) i, també per exemple, actuen “Contra el Barça por tierra, mar y aire” ja que el Barça és actualment l’ambaixador més potent que té Catalunya ja que és conegut arreu. Actuem nosaltres per aconseguir que Europa i el món entengui que VOLEM QUE L’OCUPANT MARXI DE LA TERRA DELS NOSTRES AVANTPASSATS I AIXÍ TORNAR A SER LLIURES! (sense necessitar de votar res de res).

Segur que sortiran molts més lemes, crits, eslògans, pancartes, etc., però vull proposar-ne alguns:

VERITAT I LLIBERTAT !!!

DEVOLUTION !

Recuperem les nostres Constitucions i el nostre Estat

Tenim Drets Històrics importantíssims

Estem ocupats des de 1714

VOLEM TORNAR A SER LLIURES

Cada dia 185 catalans moren presos

Som la República del Principat de Catalunya

Som un Estat Constitucional Europeu ocupat des de 1714

“Reino de España” = Presó de nacions

“Estado Español” = Genocida de pobles

PROU DE GENOCIDI CATALÀ !

Llibertat pels líders de la llibertat de Catalunya

Llibertat pels defensors de la llibertat de Catalunya

Llibertat pels portaveus de la llibertat de Catalunya

Llibertat pels missatgers de la llibertat de Catalunya

Llibertat pels que volen que Catalunya torni a ser lliure

Gràcies a tothom que vol una Catalunya de nou lliure !

Contribuïu a recuperar la llibertat de Catalunya

Volem tornar a estar als mapes

Un castellà no suportaria viure 12 hores com vivim els catalans

Per què Madrid no celebra l’11 de setembre?

Quantes emissores en català es sintonitzen a Madrid?

Des de 1714 no hi ha drets catalans pels catalans

Senzillament, volem ser de nou lliure

Etc.

Bé, desitjo que aquest viatge a Brussel·les es converteixi en un pas qualitatiu cap a la nostra Itaca, la que ja el 1516 va inspirar l’Utopia, i deixi enrere tres segles i escaig de foscor. I així s’acomplirà el que Na MHP Carme Forcadell va vaticinar -m’agradaria saber duen a terme quins designis- el 26 d’octubre de 2015 quan, a la sessió d’obertura del Parlament de Catalunya, va mostrar la portada de les Constitucions Catalanes i va dir

Aquestes son les darreres Constitucions Catalanes que vam tenir i ara volem recuperar-les. Volem un parlament de tots i per a tots. Fem un país lliure, ple de ciutadans lliures, que, d’una vegada per totes, deixem d’emmirallar-nos en altres i puguem ser nosaltres el mirall i model a seguir”.

Durant segles vam “ser nosaltres el mirall i model a seguir”. TORNEM-HO A SER!!!

Barcelona, 5 de desembre de 2017

Lluís Botinas, impulsor de LA GOTA CATALANA