Matemàtica de la Història aplicada a Catalunya avui

Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a c. Mallorca)

Divendres, 10 de novembre de 2017, 18 h. Activitat gratuïta

Què prediu la Matemàtica de la Història

sobre la propera llibertat de la

República del Principat de Catalunya ?

 

TROBADA AMB LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA

A les 18 h: Projecció del documental: ALEXANDRE DEULOFEU: L’HISTORIADOR DEL FUTUR (2017).

A les 19: 30 h. Conferència i debat sobre: QUÈ ENS PREDIU LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA D’ALEXANDRE DEULOFEU EN LA SITUACIÓ ACTUAL?

A càrrec de JULI GUTIÉRREZ DEULOFEU, historiador i enginyer agrícola. Net d’Alexandre Deulofeu i autor del llibre: «La Matemàtica de la Història: Alexandre Deulofeu o el pensador global» (hi haurà exemplars; i també d’algun llibre del propi Alexandre Deulofeu)

Alexandre Deulofeu i Torres (l’Armentera, 1903 – Figueres, 1978) va ser un català genial que si la República del Principat de Catalunya no hagués estat destruïda el 1714, seria reconegut per tots els catalans i probablement conegut a tot el món. Que sigui tan desconegut i que només recentment, i sobre tot gràcies als esforços del seu net Juli per recuperar i difondre la seva feinada, estigui començant a ser conegut, indica clarament que -amb excepcions que m’agradaria conèixer i honorar- la Universitat catalana, malgrat que fes totes les classes en català, continua sent l’aplicació en territori català dels continguts que decideix -i, si cal, imposa- Madrid.

La gegantina investigació feta per N’Alexandre Deulofeu (que, per cert, es guanyava la vida com a farmacèutic a Figueres) de gairebé tota la Història Mundial coneguda en els seus temps, el va portar a trobar i a quantificar uns cicles històrics que li van permetre predir amb dècades d’anticipació i amb enorme aproximació, esdeveniments històrics tan importants com la caiguda del mur de Berlín (1989) i la reunificació alemanya (1990), i abans, a l’acabar la II Guerra Mundial, i en contra de totes les aparences, havia anunciat que començava l’hegemonia a Europa de la derrotada Alemanya i, simultàniament, la decadència de les victorioses França i Anglaterra.

Doncs bé, resulta especialment interessant en els moments actuals saber que la Matemàtica de la Història prediu que “el imperio español” s’acaba de descompondre l’any 2029. D’aquí el títol que hem posat a la conferència/debat. I és significatiu que quan vam acabar de confirmar l’acte del divendres, En Juli em va dir que a una ciutat de Girona havia fet, amb gran presència de públic, aquesta conferència i que els assistents havien arribat amb cares llargues però havien sortit molt somrients…

BENVINGUT/DA!!!