EL GENOCIDI CATALÀ

EL GENOCIDI CATALÀ.

SE’NS PODEN APLICAR 8 DE LES 9 RAONS DE LA

CONVENCIÓ PER A LA PREVENCIÓ I LA SANCIÓ DEL DELICTE DE GENOCIDI

DE L’O.N.U. APROVADA EL 1948?

 Per “casualitat”, vaig programar aquesta Trobada/compartir pel 18 de juliol sense adonar-me que seria el 81è. aniversari del començament, el 18 de juliol de 1936, del cop d’estat militar que ara tothom anomena “Guerra Civil” quan aquí aleshores s’han deia “Guerra d’Espanya”. Així els catalans d’aleshores expressaven que tenien clar que es tractava d’una guerra en contra dels catalans. I Franco també ho tenia claríssim: les seves tropes s’anomenaven “Ejército de Liberación Nacional” als territoris que guanyaven a la República Española ja que volia la liberación del seu propi país, però van canviar a “Ejército de Ocupación de Cataluña” quan van travessar l’Ebre ja que ocupación implica la incursió en terra estrangera que tenia el seu propi Govern: la Generalitat de Catalunya. Això reforça una conclusió a la que estic arribant: que probablement el principal motiu del cop militar va ser tornar a sotmetre Catalunya, ja que que el 14 d’abril de 1931 Macià va proclamar la República Catalana com DE NOU Estat independent, i a més, als tres dies, el “Govern de la República Catalana” va canviar de nom a “Govern de la Generalitat de Catalunya”, reprenent així explícitament la continuïtat de la nostra Història i adoptat el nom tradicional.

Que tothom aquí –allà és lògic- parli ara de “Guerra Civil” és un exemple que “la marca de l’ocupat es fer seva la visió de l’ocupant”, generalització que he fet de l’observació de l’historiador Tàcit “la marca de l’esclau és parlar la llengua de l’amo”… marca aquesta que, en grau creixent (cada cop més parlem castellà traduït, sovint malament, al català!), portem gravada a foc… com a mínim des de 1714.

Però si ens atrevíssim a reconèixer que estem sent genocidats des d’abans de 1714 i anéssim confeccionant l’autèntica història del nostre genocidi, molt probablement ens trobaríem que tots i cadascun dels dies de l’any seria aniversari d’algun acte genocida contra els catalans i contra tota la Nació Catalana. Un exemple: el 12 de desembre passaria a ser l’aniversari de l’assassinat el 1640 de 700 defensors de Cambrils en mans de les tropes castellans que van trair (com sempre?) la seva signatura de les capitulacions que havien redactat i firmat els assetjats i els assetjadors de Cambrils, i que (com sempre!) tenien com primer acord o primera “capitulació” que els assetjadors respectarien la vida i les propietats dels assetjats.

I si féssim aquesta història del nostre genocidi, aleshores no s’hauria escollit l’1-O per fer un referèndum innecessari si no directament trampós. Per què? Doncs perquè l’1-O coincideix amb la “exaltación a la Jefatura del Estado del Caudillo Franco” l’1-O de 1936, i també és aniversari del darrer discurs de Franco a la “Plaza de Oriente de Madrid” l’1-O de 1975, 50 dies abans de morir. I aquesta altra “casualitat” passa malgrat que el poc que es parla sobre el nostre genocidi acostuma a portar l’adjectiu “franquista”… i això que no es sap (ja que aquí ningú no ho diu –no ho diran a Madrid, oi?-) que Franco tenia planificat desterrar tot el poble català al Nord d’Àfrica!

A la Trobada/compartir vam llegir les tres pàgines de la Convenció per a la Prevenció i la Sanció del Genocidi aprovada per l’ONU el 1948 i vam valorarem que, efectivament, se’ns poden aplicar als catalans i a tota la Nació Catalana vuit de les nou raons de genocidi o similar que es mencionen als Articles II i III.

El Cinquè Dossier EL GENOCIDI CATALÀ que he confeccionat té 101 pàgines i conté 33 documents classificats segons set de les nou raons. A la trobada vaig explicar que m’ha arribat -de la mà de N’Enric Borràs; gràcies!- informació sobre que també una vuitena raó, “Mesures destinades a impedir els naixements en el si del grup”, ens és aplicable. Falta la documentació definitiva, però està surant que la Batalla de l’Ebre va ser un acord entre Franco i la República Española per liquidar la generació més jove de mascles catalans, estiguessin en el bàndol republicà o fossin els carlins del Terç Montserrat.

M’agradaria que es formés un grup per recopilar més documentació (moltes gràcies per qualsevol document que se’m faci arribar!) i per esbrinar com difondre aquest tema tabú i com moure’l jurídicament tant aquí com internacionalment.

No sé fins on podem arribar. El que sí tinc clar és que SI ELS CATALANS NO AFIRMEM PÚBLICAMENT QUE LA NOSTRA TERRA ESTÀ OCUPADA, QUE NOSALTRES ESTEM PRESOS, QUE ESTEM SENT GENOCIDATS I QUE ARA VOLEM RECUPERAR LA LLIBERTAT, NINGÚ NO HO FARÀ PER NOSALTRES!!!

Certament, TOT DEPÈN DE NOSALTRES… si aixequem el cap i ens afirmem en la continuïtat dels nostres avantpassats!!!

LLUÍS BOTINAS, impulsor de LA GOTA CATALANA.