Carles V no va morir a Yuste sinó a la Murtra (Badalona)

Llibre d’En DANIEL IBÀNYEZ

(2017, Llibres de l’Índex, segona edició)

L’EMPERADOR CARLES V

VA MORIR A LA MURTRA,  BADALONA

(i no a Yuste, Cáceres)

 La Historiografia oficial fabricada per Castella/Estado-Español ens diu que l‘Emperador Romà Germànic Carles V es va retirar l’any 1556 al “Monasterio de Yuste, Extremadura” i hi va morir el 1558. L’any 2006 En Daniel Ibànyez va començar a investigar la possibilitat que Carles I es retirés i morís al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra de Badalona, ciutat on resideixo. Ha organitzat varies visites guiades al Monestir de la Murtra fent justament de guia.

El llibre culmina la construcció d’un puzle que uneix coherentment les peces que En Daniel ha anat descobrint, com que (A) al llarg del temps van ser benefactors d’aquest Monestir de Badalona reis com Joan II, els Reis Catòlics, Carles I, Felip II i l’emperadriu Maria; (B) l’abril del 1493 els Reis Catòlics hi van rebre a Cristòfor Colom en arribar del seu primer viatge al Nou Món; (C) s’hi conserva un mural al·lusiu a una visita de Carles I; (D) el rei Carles I va rebre a Barcelona durant la nit del dimecres 6 de juliol de 1519 la noticia de la seva elecció com a Emperador; (E) que “el imperio donde nunca se ponía el sol” es va dirigir des d’una Cort que es desplaçava fonamentalment entre Barcelona, Molins de Rei, València, Alacant i Saragossa, i que no és fins 1561 quan Felip I traslladà la Cort a Madrid; F)… i moltes més!

DANIEL IBÀNYEZ I JULVE

Nascut a Vigo l’any 1940. Perit Industrial, Barcelona 1964. Empresari del Sector Electrònic, Àrea del Transport des de 1974. Dedicat des de l’any 2004 a la recerca de la Història de Catalunya, en especial de la dinastia dels Àustries, “Hernan Cortés” i “Juana la Loca”. Músic percussionista de Jazz. Escola de Música Moderna de Badalona (1998 – 2004). Coautor del llibre Circuitos Binarios (Editorial Marcombo, 1972). Col·laborador del llibre Foundations of aphasia rehabilitation (Michel Paradis, International Association of Logopedics and Phoniatrics, 1983, New York-Tokio-Cambridge). Treballa a la seva empresa i en temes d’història, i toca en dos grups de Música de Jazz.