Dl. 17: “No ‘Guerra Civil’ sinó ‘Guerra d’Espanya’”

Local: c. Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a c. Mallorca)

Dilluns, 17 d’abril, 19,30 h..     Trobada-compartir.      Activitat gratuïta.

Combina el Cicle RECUPEREM L’AUTÈNTICA HISTÒRIA DEL PRINCIPAT I DE LA NACIÓ CATALANA amb el Cicle QUÈ FER AVUI?

 LA GUERRA D’ESPANYA,

MAL ANOMENADA “GUERRA CIVIL”

(ja que aquesta és la terminologia dels vencedors),

VA ARRABASSAR-NOS EL 1939 PER SEGON COP

LA LLIBERTAT DE CATALUNYA JA PRESA EL 1714.

Avançarem en entendre les conseqüències d’anomenar “Guerra Civil” a l’enfrontament militar que aquí se’n deia “Guerra d’España” i que va acabar amb el que quedava de la independència recuperada el 14 d’abril de 1931 amb la proclamació UNILATERAL de la República Catalana. Els efectes de veure-hi una “guerra civil” són especialment perniciosos en les diferents esquerres, però arriben mes enllà. Una important derivada és que LA MUNTANYA FRANCO IMPEDEIX VEURE LA SERRALADA FELIPE-V.

Això té com a mínim tres greus conseqüències, que només enuncio i que aprofundirem (i probablement ampliarem):

—amaga que 1714 va marcar decisivament un abans i un després: a partir de l’11 de setembre deixa d’existir el poble català, ja que un poble que no és lliure, no és poble

EL GENOCIDI CATALÀ queda tapat entre disputes de fraccions de capitostos d’allà i d’aquí com si estiguessin en condicions d’igualtat, quan de fet els d’aquí –per molt antipopulars que siguin- només poden aspirar a negocis secundaris. Un exemple: suposant que també a la llotja del F. C. Barcelona es moguin influències, no poden sinó ser molt inferiors a les que es mouen “en el palco del Bernabeu”

—fa que persones, grups i partits de bona voluntat prioritzin –o encara que només ho posin al mateix nivell- “les qüestions socials” o “la consciència social” que “la qüestió o la consciència nacional”

Introduiré jo, LLUÍS BOTINAS, impulsor de LA GOTA CATALANA. I en particular explicaré el que per ara sé de l’enorme abast genocida anticatalà de “la batalla de l’Ebre”.