Homenatge a En DANIEL CARDONA (1890-1943)

El dimarts 7 de març es va celebrar a la seu del ‘MEMORIAL 1714’ (Fossar de les Moreres, 2-4) un acte d’homenatge a En DANIEL CARDONA (Barcelona, 18 d’agost de 1890 – Sant Just Desvern, 7 de març de 1943) organitzat pels amics de VIBRANT. (((La conferència d’En Frederic Porta que LA GOTA CATALANA havia programat justament per aquest dia 7 amb el mateix objectiu, ha sigut ajornada fins el dimarts 25 d’abril al local “de sempre”))).
Aquesta és la invitació rebuda:

Benvolgut/da,

El proper dimarts 7 de març del 2017 es compleixen 74 anys de la mort de Daniel Cardona i Civit, heroi oblidat de Catalunya.

En línia amb la publicació d’articles, textos, imatges i cites sobre aquest oblidat personatge del separatisme català de la primera meitat del segle XX, VIBRANT organitza un acte d’homenatge al que fou l’alter ego de Macià i un referent per tota una fornada de catalans.

Presentarà l’acte el secretari de la nostra associació Frederic Porta i realitzaran parlaments l’historiador i arxiver Oriol Escudé, qui ens oferirà una aproximació històrica i biogràfica al personatge, i el president de Catalunya Acció Santiago Espot, qui ens en presentarà la vessant política. Per tancar, hi haurà un petit torn de preguntes en les que el públic podrà dir la seva.

L’acte tindrà lloc al Memorial 1714 a les 19:00h el dimarts 7 de març, dia en el que morí a l’any 1943 aquest lluitador.

Et convidem a assistir-hi i a gaudir de l’acte amb les teves amistats. Junts rendirem l’homenatge que es mereix aquest gran patriota tant i tant desconegut pel seu propi poble.

Salutacions cordials,

Associació Cultural Vibrant
Ens agrada la història perquè ens interessa el futur

El local estava ple amb persones de peu (uns 90 participants?) i un ambient  molt càlid. Es va subratllar que en els moments actuals és especialment important tenir molt presents als patriotes que van dedicar la seva vida a lluitar per recuperar la llibertat de Catalunya i que han quedat arraconats per “uns líders catalans” que s’han acomodat als estrets marges que els ofereix Madrid.