Regeneració lingüística de la nació catalana

 

COLONITZACIÓ LINGÜÍSTICA

I COM DESEMPALLEGAR-NOS-EN.

Cicle en dues parts

Les dues parts es basen en sengles documents preexistents fets pel Grup de Llengua de Catalunya Acció (Maria Torrents, Olga Pascual i Francesc Jutglar). La Part I es va desenvolupar el dimarts 24 de gener. La Part II el dimarts 31 de gener:

La regeneració lingüística de la nació catalana.

Una brevíssima lliçó de sociolingüística elemental

El conferenciant Francesc Jutglar va fer, a partir d’un esquema molt senzill, que tothom entengués  com funciona realment la sociolingüística d’una societat on hi ha dues llengües en pugna.

El document, de 16 pàgines, és aquest: guanyar-a-la-colonitzacio-del-catala-16pg

Una vegada entès el model, hom sap què fer a nivell individual -senzillament, parlar sempre en català-, i no caurà mai en el parany de la defensa del bilingüisme que proposen els nostres colonitzadors disfressats de demòcrates i/o de progressistes.

FRANCESC JUTGLAR, zoòleg especialitzat en vertebrats, amb molta experiència en el camp de l’ornitologia. Coautor de guies d’ocells ibèrics. Treballa des de fa 25 anys en l’elaboració de la primera enciclopèdia que tracta de manera exhaustiva totes les espècies d’ocells del món. Investigador de l’Institut Nova Història (INH) des de l’any 2009. Línia d’investigació: la catalanitat de la descoberta catalana a partir de l’anàlisi lingüística dels noms de la fauna americana. Membre del Grup de Llengua de Catalunya Acció. Vocal de l’associació LLENGUA NACIONAL. http://llenguanacional.cat/