L’internacionalisme contra Catalunya

 

L’INTERNACIONALISME CONTRA CATALUNYA.

Marxistes i altermundistes contra la llibertat dels pobles

El Professor Honorífic de l’UB Dr. Ferran Iniesta va impartir el 30 de gener una conferència sobre aquest tema.

Va desenvolupar que les esquerres d’arrel marxista són l’expressió política més extrema del pensament polític modern, junt amb els neoliberals: tots dos sectors, en nom del progrés, volen l’eliminació de les cultures històriques, de les personalitats comunitàries formades durant segles i mil·lennis. Uns volen una immensa república mundial de perfum soviètic, els altres un mercat únic al servei de multinacionals i financers. Cal anar a l’arrel d’aquest pensament dialèctic, dualista, perquè és la causa de la ruïna física i moral dels pobles del món.

La nació dels catalans ha resistit centenars d’anys els intents assimiladors (Àustries) i els quasi-colonials (Borbons) fets pels governs d’Espanya. Els arguments per acabar amb el sentit d’aquesta vella nació de gent lliure han estat la unitat en paràmetres aliens, la solidaritat imposada per la força militar i la marxa cap a suposades entitats superiors europees i mundials. Aquest poble ha integrat persones de tota llengua i origen, ha tingut febleses i conflictes interns sagnants, i està lluny de la perfecció. Però aquest poble no suporta la injustícia, ni les imposicions a la força, ni la manca de raó, perquè aquest és un poble digne i reflexiu. L’internacionalisme vol la destrucció dels pobles perquè ni respecta ni suporta la diferència. Nosaltres, els qui vàrem ser joves marxistes revolucionaris internacionalistes en el passat, sabem de què estem parlant.

FERRAN INIESTA. Professor Honorífic de la Universitat de Barcelona, i antic professor de les Universitats de Dakar (Senegal) i d’Antananarivo (Madagascar). Autor: Aspectes comercials i militars del Primer Contacte Afro-portuguès (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 1988); Antiguo Egipto: la nación negra (Sendai-Carto Tec, S. A.,1989); El planeta negro: aproximación histórica a las culturas africanas (Cyan Proyectos Editoriales 1992); El planeta negro: aproximación histórica a las culturas africanas (Los Libros de la Catarata 1998); Emitai, estudios de historia africana (Bellaterra, 2000); Kuma: historia del África negra (Bellaterra 2007). Co-autor junt a Josep Maria Gracia i Agustí Nicolau: Tradició i llibertat: antics fonaments per una nova Catalunya (Bellaterra, 2014). Compilador: África en la frontera occidental (Sial Ediciones, 2002); África en diáspora: movimientos de población y políticas estatales (Fundación CIDOB, 2007); La frontera ambigua: tradición y democracia en África (Bellaterra, 2007); El islam del África negra (Bellaterra, 2009); Imaginar África: los estereotipos occidentales sobre África y los africanos (Los Libros de la Catarata, 2009); El pensamiento tradicional africano: regreso al planeta negro (Los Libros de la Catarata, 2012).