Situació actual de la llengua catalana: colonització

 

COLONITZACIÓ LINGÜÍSTICA

I COM DESEMPALLEGAR-NOS-EN.

Cicle en dues parts

Les dues parts es basen en sengles documents preexistents fets pel Grup de Llengua de Catalunya Acció (Maria Torrents, Olga Pascual i Francesc Jutglar).

Part I: Situació actual de la llengua catalana i com hi hem arribat.

El dimarts 24 de gener s’explicà breument la història del problema, assenyalant-ne els (polítics) culpables i la seva intencionalitat colonitzadora i assimiladora. Es va fer un repàs dels falsos arguments que defensen, i de com hem de ser capaços de discutir-los i revertir-los en defensa de la dignitat i la justícia.

Tot això es troba a situació-colonitzada-del-català, que té 25 pàgines/diapositives.

La Part II, “La regeneració lingüística de la nació catalana“, es va abordar el dimarts 31 de gener.

Per FRANCESC JUTGLAR, zoòleg especialitzat en vertebrats, amb molta experiència en el camp de l’ornitologia. Coautor de guies d’ocells ibèrics. Treballa des de fa 25 anys en l’elaboració de la primera enciclopèdia que tracta de manera exhaustiva totes les espècies d’ocells del món. Investigador de l’Institut Nova Història (INH) des de l’any 2009. Línia d’investigació: la catalanitat de la descoberta catalana a partir de l’anàlisi lingüística dels noms de la fauna americana. Vocal de l’associació LLENGUA NACIONAL. http://llenguanacional.cat/