Democràcia, o bé Llibertat?

Democràcia-d’alta-qualitat,

o bé Veritat i Llibertat, és a dir, Vida?

Per una banda, els mitjans (dits) de comunicació estan omnipresents a les vides de la població. I sorprèn com els mitjans de comunicació, importants i menys importants, afirmen que democràcia implica llibertat, i que el que transmeten és la veritat inqüestionable. I pràcticament tothom, de qualsevol àmbit (polític, acadèmic, judicial, científic, mèdic, etc.), que hi té accés, actua en sintonia.

A més, aquest bloc enorme ha establert un xantatge molt eficaç: qui s’atreveix a qüestionar la democràcia, és automàticament desqualificat titllant-lo de feixista, nazi, autoritari, totalitari, etc.

I en particular, els dirigents “independentistes” –nom que amaga que la qüestió clau és recuperar la llibertat- critiquen als dirigents “unionistes” –designació que amaga que volen continuar mantenint-nos sotmesos- afirmant que “la democràcia espanyola és de baixa qualitat” i que no permet, entre altres, la llibertat d’expressió. I ens apunten que la catalana és-i-serà una “democràcia-d’alta-qualitat”… quan, per exemple, recentment han censurat la vaga de fam de 16 dies i els dos mesos d’internament psiquiàtric contra la seva voluntat del independentista de 47 anys David Raventós.

Per un altra banda, resulta  –i això no és qüestió ni de dretes ni d’esquerres, ni d’”independentistes” ni d’”unionistes”-  que quan s’investiga amb rigor molts dels fets importants que passen a prop (STE-Síndrome Tóxico Español, 23-F, 11-M, Germanwings,…; 1714, “Guerra Civil”, “Transició”, “Cas Scala”, “procés”,…) o lluny (Plaça de Tiananmen, 11S, 7J, Boston, avió malaisi a Ucraïna, Síria, Charlie-Hebdo, estadi Saint Denis -i potser més- fa un any a Paris,…), gairebé sempre s’arriba a la conclusió que la versió oficial del fet no només no està demostrada sinó que és muntada expressament per amagar el que autènticament ha passat. En canvi, es nega que existeixin altres temes malgrat estar davant dels nassos: fumigacions o chemtrails; desaparició de nens i joves; funció negativa dels sistemes sanitari, educatiu, judiciari, bancari,…; etc.

I justament la democràcia és una peça decisiva per a que tot això pugui succeir.

Convido a posar en comú experiències i propostes (la meva: situar en el centre Vida-Veritat-Llibertat), i treure’n eventuals mesures o suggeriments o… conclusions.