Solidaritat amb SANTIAGO ESPOT

 El dilluns, 7 de novembre,  a les 19 h. es va celebrar una

Concentració en solidaritat amb SANTIAGO ESPOT,

cridat a declarar a l’Audiència Nacional de Madrid

SANTIAGO ESPOT I PIQUERAS és el primer polític (president executiu de Catalunya Acció) sense càrrec electe (ULL!: 401 polítics catalans amb càrrec electe estan sotmesos actualment a processos judicials per desobediència posats en marxa per la “Justicia estadoespañola”) que ha sigut citat per l’Audiencia Nacional a Madrid el dilluns 7. Ha de declarar com a investigat per haver impulsat la xiulada contra l’himne estadoespañol a la final de la “Copa del Rey” presidida per l’il·legal Felipe-VI el Camp Nou el 30 de maig de 2015. En Santiago va redactar un Manifest i una dotzena d’entitats van signar-lo i recolzar-lo.

El dilluns dia 7 de novembre a les 7 h. del vespre unes 200 persones van mostrar el seu suport a En Santiago Espot i el seu rebuig a la situació en que es troba xiulant davant de la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona, al punt de trobada entre els carrers Roger de Llúria i Mallorca.

El grup que convocà es diu “MOLTES MERCÈS”, i es pot trobar la seva convocatòria aquí:  http://www.directe.cat/noticia/545408/video-marxem-pitant-prepara-una-parodia-davant-la-delegacio-del-govern-espanyol

Hi ha una entrevista a Santiago Espot al diari El Punt Avui titulada “M’acusen d’escriure; en farem un ‘casus belli’ polític” a: http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1017773-m-acusen-d-escriure-en-farem-un-casus-belli-politic.html .

A continuació, unes línies de suport que va escriure En JORDI MIRAVET, President de MEMORIAL 1714. S’hi troba una interessant distinció entre les concepcions catalana i castellana de la Llei i de la Justícia.

 SUPORT A SANTIAGO ESPOT

Avui fem un acte de suport a Santiago Espot per una llei que el vol incriminar.

La llei ? La llei ! I si definim la llei per saber de què parlem? I si qui domina el poder la defineix com una eina més per interpretar-la i sotmetre selectivament a qui més li convingui?

I si, contràriament, els catalans, seguint la nostra tradició moltes vegades centenària, ens creiem amb el dret de faltar a la llei per tal d’avantposar l’interès de la justícia a la observança de la llei?

Avui fem costat a Santiago Espot per uns xiulets; ahir a Carme Forcadell per no obeir, diuen; l’altre dia l’expresident Mas i el seu govern per facilitar-nos el vot a les urnes; i s’afegeixen a la llista alcaldes, regidors… tot un conjunt de representats i representants del nostre país. Tot un conjunt de lleis adaptades i interpretades només que per a punir-nos.

No ens enganyem, no ens jutgen per una xiulada; ens jutgen perquè ells parlen de lleis i nosaltres parlem de justícia.

El nostre romanç del segle XVII deia: Ara el rei nostre senyor declarada ens té la guerra! I nosaltres avui recollim adaptat el final del poema Indesinenter del segle XX de Salvador Espriu cantat per en Raimon per dir que no volem ser mai més sotmesos a lleis que no ens reconeixen sinó ser l’únic senyor de la llei que ens governi.

Jordi Miravet Sanç, President de MEMORIAL 1714

Barcelona, 7 de novembre de 2016

Convé estar a l’aguait per properes accions en defensa d’En Santiago Espot. I també en defensa dels més de 400 càrrecs electes que tenen obert un procés judicial.

LA GOTA CATALANA considera que la millor línia d’actuació contra aquesta repressió per part de l’Estado-Español és afirmar la CONTINUÏTAT amb el Principat (i tota la Nació Catalana), amb les Constitucions Catalanes (que són vigents: APLIQUEM-LES!!!), amb el Dret Català, amb la nostre “Justícia segons Dret i raó”, i tota la resta… a re-aprendre i a vivificar cada dia?

Afirmar-nos en la continuïtat del moltíssim que vam ser, i que una part hem preservat… i que portem dins nostre, en el nostre subconscient personal i col·lectiu, en la memòria històrica del poble català. Això donaria contingut i força al moviment per RECUPERAR LA LLIBERTAT DE CATALUNYA.

Que ens arrenquessin LA LLIBERTAT i tot el que vam construir durant vuit segles, va dependre d’ells. Que ara ho ressuscitem i recuperem tot, DEPÈN DE NOSALTRES.