Presentació Cicle: SÍ, CAL EXPULSAR ELS INVASORS

El passat dilluns 24 d’octubre vaig presentar el Cicle

SÍ, CAL EXPULSAR ELS INVASORS.

Que se’n vagin els invasors militars

i també els invasors civils que mantinguin l’actitud de vencedors

Fa quatre anys vaig adonar-me que malgrat la meva trajectòria contra-corrent (al·legalitat, il·legalitat, extrema esquerra, clandestinitat, exili,…) tenia mentalitat de conquerit. Des d’aleshores i lentament, i traient-me les ulleres que portava posades, vaig veien d’un altre manera el que ens passa, i també m’entreno en reaccionar de forma diferent. Costa treure’s no només de sobre sinó també de dins, 302 anys de sotmetiment que ens pesa com a persones i com a poble, s’hagi nascut com jo el 1944 o faci només 5 mesos o 17 o 35 anys.

En aquest Cicle vull desenvolupar, amb ajut de qui em vulgui ajudar, la resposta que el President Puigdemont NO va donar el 10 d’octubre d’enguany, dia del seu discurs de candidatura, quan El Mundo, La Razón, El País, N’Albert Rivera Díaz, Na Inés Arrimadas García, En Xavier García Albiol i altres li van retreure que anys abans hagués dit “Hi ha que expulsar als invasors”. Enlloc de contestar: “Jo citava el periodista Carles Rahola, afusellat el 1939 per franquistes contra el mur del cementiri de Girona, que es referia als feixistes italians”, hagués sigut molt més correcte preguntar-los : “PER QUÈ VOSTÈS I ELS SEUS PARTITS ES SENTEN AL·LUDITS? O SERIA MÉS EXACTE DIR QUE ES CONSIDEREN AMENAÇATS? PER QUÈ?”.

Sí, el Principat va ser envaït i ocupat militarment el 1714. I de nou el 1939 (no ho dissimulaven al adoptar el nom “Ejército de ocupación”). I ha rebut varies (a precisar) invasions civils. Probablement som el poble més envaït d’Europa.. i de més lluny. I sí, cal que se’n vagin tots els invasors que vulguin quedar-se com a vencedors. I si fos necessari, caldrà expulsar-los.